07/08/2023 08/08/2023 Η Παναγία Σουμελά στο όρος Βέρμιο στη Βέροια αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα που τον Δεκαπενταύγουστο συρρέουν πιστοί. Ο φετινός εορτασμός ωστόσο στις 15 Αυγούστου θα έχει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα καθώς κάτι περισσότερο από ένα χρόνο μετά την εκδημία του θα τοποθετηθεί στον προαύλιο του Ιερού Προσκυνήματος προτομή του αοιδίμου Μητροπολίτου Δράμας κυρού Παύλου. ...
07 Αυγούστου, 2023 - 14:30
Τελευταία ενημέρωση: 08/08/2023 - 6:45

Η προτομή του μακαριστού Δράμας Παύλου στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο – Στις 14 Αυγούστου τα αποκαλυπτήρια

Διαδώστε:
Η προτομή του μακαριστού Δράμας Παύλου στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο – Στις 14 Αυγούστου τα αποκαλυπτήρια

Η Παναγία Σουμελά στο όρος Βέρμιο στη Βέροια αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα που τον Δεκαπενταύγουστο συρρέουν πιστοί. Ο φετινός εορτασμός ωστόσο στις 15 Αυγούστου θα έχει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα καθώς κάτι περισσότερο από ένα χρόνο μετά την εκδημία του θα τοποθετηθεί στον προαύλιο του Ιερού Προσκυνήματος προτομή του αοιδίμου Μητροπολίτου Δράμας κυρού Παύλου

Ο μακαριστός Ιεράρχης έχει συνέδεσε το όνομά του με τον Ποντιακό Ελληνισμό όχι μόνο λόγω της καταγωγής του, αλλά κυρίως εξαιτίας της μέχρι της τελευταίας του αναπνοής αγωνιστικότητας για την ιστορία, τον πολιτισμό και τα δίκαια του Πόντου.

Η απόφαση

Στα μέσα Ιουλίου του 2022 το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερού Προσκυνήματος «Παναγία Σουμελά» έλαβε την απόφαση να τιμήσει τον μακαριστό Μητροπολίτη Δράμας Παύλο, τοποθετώντας την προτομή του στον χώρο της Μονής.

Το έργο της φιλοτέχνησης ανατέθηκε στον γλύπτη Γιώργο Κικώτη, ο οποίος σε προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανάρτησε φωτογραφίες κατά τη διάρκεια εγκατάστασης της προτομής.

Με τον τρόπο αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο θέλησε αποδώσει ελάχιστο φόρο τιμής στο “λιοντάρι του Πόντου”, όπως χαρακτηρίστηκε από πολλούς ο μακαριστός κυρός Παύλος.

Οι Πόντιοι που θα συρρεύσουν και φέτος στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο θα έχουν την δυνατότητα να τιμήσουν και αυτή  με τη σειρά τους τον δυναμικό Ιεράρχη ο οποίος εκοιμήθη σε ηλικία 59 ετών στις αρχές Μαϊου του 2022. Τα αποκαλυπτήρια της προτομής θα γίνου στις 14 Αυγούστου μετά την ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού.

Την ίδια μέρα θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Αρχιμανδρίτη Πέτρου Θεοφυλάκτου, ηγούμενου της μονής από το 1952 έως το 1960.

Δείτε επίσης: 

Η υπόσχεση του Οικουμενικού Πατριάρχη στο “Λιοντάρι του Πόντου” και η εκπλήρωσή της

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων