25/06/2023 25/06/2023 Με το βλέμμα στραμμένο στο αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης, προσήλθαν στις κάλπες η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας. Η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα το μεσημέρι στο 44ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών. Η κ. Σακελλαροπούλου δεν έκανε κάποια δήλωση εξερχόμενη του εκλογικού τμήματος. Στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση είχε δώσει έμφαση...
25 Ιουνίου, 2023 - 18:12
Τελευταία ενημέρωση: 25/06/2023 - 18:38

Η ψήφος των πολιτικών αρχηγών

Διαδώστε:
Η ψήφος των πολιτικών αρχηγών

Με το βλέμμα στραμμένο στο αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης, προσήλθαν στις κάλπες η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας. Η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα το μεσημέρι στο 44ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.

Η κ. Σακελλαροπούλου δεν έκανε κάποια δήλωση εξερχόμενη του εκλογικού τμήματος. Στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση είχε δώσει έμφαση στη συμμετοχή η οποία, όπως είχε πει, θα είναι η καλύτερη επιβεβαίωση για τη Δημοκρατία.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς ψήφισε στο 55ο δημοτικό σχολείο Αθηνών και αποχώρησε χωρίς να κάνει κάποια δήλωση.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης έχοντας στο πλάι του τα παιδιά του Δάφνη και Κωνσταντίνο έφτασε στο 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς, λίγο πριν τις 11 και έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από συγκεντρωμένους πολίτες.

Σύμφωνα με την ertnews, άφησε στην εφορευτική επιτροπή το δικαίωμα να επιλέξει με μια ταυτότητα θα ψήφιζε. «Εγώ διαθέτω και ψηφιακή και αναλογική, ότι βολεύει εσάς», τους είπε. Ο κ. Μητσοτάκης αντάλλαξε χειραψία με πολίτες και συνομίλησε μαζί τους και φωτογραφήθηκε με τα δύο του παιδιά.

Μέρα χαράς αλλά και ευθύνης χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και έθεσε το δίλημμα της κάλπης.

Εξερχόμενος του 361ου εκλογικού τμήματος δήλωσε:

«Σήμερα τον λόγο τον έχουν οι πολίτες και η Δημοκρατία. Είναι μέρα χαράς και ευθύνης. Ψηφίζουμε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες για να αποκτήσει ο τόπος μια σταθερή και αποτελεσματική κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι οι πολίτες θα κάνουν το καθήκον τους, με ωριμότητα θα ψηφίσουν για την προσωπική τους ευημερία, για το καλό το δικό τους , για το καλό της οικογένειάς τους, αλλά θα ψηφίσουν και για μια πατρίδα σταθερή, η οποία θα προσφέρει τελικά συνθήκες ευημερίας και κοινωνικής ισότητας για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες. Εύχομαι καλή ψήφο και εύχομαι η συμμετοχή σε αυτή την εκλογική διαδικασία να είναι αυξημένη σε σχέση με την κάλπη της 21ης Μαΐου».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου.

Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι στις σημερινές εκλογές κρίνεται ποιος και πως θα κυβερνήσει την χώρα τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Εξερχόμενος του 497ου εκλογικού τμήματος δήλωσε:

«Η σημερινή τελική και κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση και μάλιστα με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, που δίνει 50 έδρες μπόνους στο πρώτο κόμμα, κρίνεται ποιός και πως θα κυβερνήσει την επόμενη μέρα. Κρίνεται δηλαδή η ζωή μας τα επόμενα τέσσερα χρόνια, αλλά κρίνεται και η ποιότητα της Δημοκρατίας. Κρίνεται εάν την επόμενη μέρα θα έχουμε μια κυβέρνηση ανεξέλεγκτη ή ισορροπία στη Δημοκρατία και στο πολιτικό μας σύστημα. Εάν θα έχουμε και ισχυρή αντιπολίτευση να ελέγχει την κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να παίξει αξιόπιστα αυτό το ρόλο, να στηρίξει τις ανάγκες της κοινωνίας, να εκπροσωπήσει την κοινωνική πλειοψηφία, αλλά και να παίξει ένα ρόλο εξισορροπητικό στο σύστημα το πολιτικό και στη Δημοκρατία. Ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ σήμερα σημαίνει ισχυρή κοινωνία και υγιής Δημοκρατία αύριο».

Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου ψήφισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης εξαπέλυσε επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε από τους πολίτες να ενισχύσουν το ΠΑΣΟΚ.

Εξερχόμενος του εκλογικού τμήματος δήλωσε:

«Καλώ κάθε Eλληνίδα και κάθε Έλληνα, κάθε δημοκράτη και προοδευτικό πολίτη, ό,τι κι αν επέλεξε στις 21 Μαΐου, να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ, την δημοκρατική παράταξη σ’ αυτή τη νέα της πορεία. Είναι ο μόνος τρόπος για να μην έχουμε άλλα τέσσερα χαμένα χρόνια στο πολιτικό μας σύστημα, με μια αναποτελεσματική αντιπολίτευση και με μια αλαζονική πελατειακή κυβέρνηση, που επιλογές της καθημερινά αποδομούν το κοινωνικό κράτος. Από τη δική μας πλευρά, δεσμεύομαι ότι θα είμαστε η δύναμή τους μέσα και έξω από το ελληνικό κοινοβούλιο με αγώνες, αγκαλιάζοντας τις αγωνίες τους, τις ελπίδες τους, τις ανάγκες τους . Η δημοκρατική παράταξη όσο πιο ισχυρή είναι σήμερα το βράδυ, θα υπάρχει ισχυρή αξιόπιστη προοδευτική δύναμη απέναντι στην συντήρηση, απέναντι στην αναξιοκρατία, απέναντι στην αδιαφάνεια τα επόμενα χρόνια».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας που ψήφισε στη Λαμία, είχε ένα απρόοπτο, καθώς στα ψηφοδέλτια που του έδωσε η εφορευτική επιτροπή δεν υπήρχε αυτό του ΚΚΕ. Χαριτολογώντας μάλιστα είπε στην εφορευτική επιτροπή ότι η αμέλεια αυτή θα γίνει viral.

Στις δηλώσεις του ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ζήτησε από τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ

H δήλωση του κ. Κουτσούμπα:

«Σήμερα πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε πριν να κλείσουν οι κάλπες. Πρέπει όλοι να βρισκόμαστε εκεί, για να κάνουμε το ΚΚΕ πιο ισχυρό και να πάει πιο ψηλά. Μόνο έτσι θα μπορέσει να υπάρξει ισχυρή λαΐκή αντιπολίτευση και στη Βουλή και στους ερχόμενους εκλογικούς αγώνες».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης και κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν την «Ελληνική Λύση».

«Όταν θα πάνε οι Έλληνες στο παραβάν, να σκεφτούν λογικά» δήλωσε λίγο πριν εισέλθει στο εκλογικό κέντρο.

Αρχικά ο Κυριάκος Βελόπουλος μπήκε σε λάθος εκλογικό κέντρο, αλλά στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο σωστό.

«Για ακόμη μια φορά επιμένουμε ότι στο παραβάν σήμερα πρέπει να σκεφτούμε λογικά. Μοναδική λύση είναι η Ελληνική λύση. Ζητάμε να σκεφτούν ένα λεπτό, το μέλλον της Ελλάδας, το μέλλον της πατρίδας. Η μόνη λύση είναι η Ελληνική Λύση», δήλωσε αμέσως μετά.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη Θεσσαλονίκη, και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην Πύλο.

Στο δεύτερο Γυμνάσιο της Πάτρας ψήφισε o πρώην πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου και αναφέρθηκε στις απειλές που αντιμετωπίζει σήμερα η Δημοκρατία.

Οι κάλπες κλείνουν στις 19:00.

Πηγή: ertnews.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων