29/06/2021 29/06/2021 Στη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, όπου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος με τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες Σιδηροκάστρου κ. Μακάριο και Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεο παρέστη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής της στις Σέρρες για τον εορτασμό της 108ης επετείου από την...
29 Ιουνίου, 2021 - 16:48
Τελευταία ενημέρωση: 29/06/2021 - 16:50

Η ΠτΔ στη δοξολογία για τον εορτασμό της 108ης επετείου απελευθέρωσης των Σερρών

Διαδώστε:
Η ΠτΔ στη δοξολογία για τον εορτασμό της 108ης επετείου απελευθέρωσης των Σερρών

Στη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, όπου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος με τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες Σιδηροκάστρου κ. Μακάριο και Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεο παρέστη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής της στις Σέρρες για τον εορτασμό της 108ης επετείου από την Απελευθέρωση της πόλης.


Αμέσως μετά κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά στην πλατεία Ελευθερίας και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με συγκίνηση και περηφάνια γιορτάζουμε την επέτειο της απελευθέρωσης των Σερρών στη διάρκεια του Β΄ Βαλκανικού Πολέμου. Μια απελευθέρωση που σημαδεύτηκε από σφαγές, λεηλασίες και πυρπόληση της πόλης από τους απερχόμενους Βουλγάρους. Όμως οι Σερραίοι, επιδεικνύοντας ακατάβλητο εθνικό φρόνημα, είχαν το σθένος να αναφωνούν, καθώς η 7 η Μεραρχία του Ελληνικού Στρατού εισερχόταν στην πόλη: «Ας καήκαμε, ζήτω το Έθνος».

Αυτή η εκδήλωση κορυφαίου πατριωτισμού μας εμπνέει και μας εμψυχώνει. Η ζωντανή και ακμαία πόλη των Σερρών συνεχίζει και σήμερα την παράδοση των προγόνων της, δικαιώνοντας τους αγώνες αιώνων».

Στη συνέχεια, η κυρία Σακελλαροπούλου μετέβη στο Δημαρχείο, όπου την υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Χρυσάφης, και στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, όπου συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο και μετείχε σε σύσκεψη με τοπικούς φορείς.

Αμέσως μετά, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε παραγωγικές μονάδες της περιοχής. Ακολούθησε η επίσκεψη στο γυναικείο Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία, όπου την υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος και η Ηγουμένη της Μονής, Μοναχή Ακυλίνα.

Το απόγευμα η κυρία Σακελλαροπούλου θα επισκεφθεί το Λαογραφικό Μουσείο Σαρακατσάνων και την Τοπική Κοινότητα Βαμβακοφύτου Σερρών.

Παρόντες στην επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στις Σέρρες είναι ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινή Αραμπατζή, οι βουλευτές Τάσος Χατζηβασιλείου, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Λευτέρης Αβραμάκης, Κώστας Μπούμπας και ο εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Αναστάσιος Σπανός, Διοικητής του Γ. Σώματος Στρατού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων