27/10/2020 27/10/2020 Την τελετή ορκωμοσίας νέων αξιωματικών, που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στις εγκαταστάσεις της στρατιωτικής σχολής στη Θεσσαλονίκη, τίμησε με την παρουσία της η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής ‘Αμυνας (ΓΕΕΘΑ), η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέδωσε τα ξίφη στους αξιωματικούς που ορκίστηκαν. Στην τελετή παρέστησαν ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής,...
27 Οκτωβρίου, 2020 - 20:09
Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2020 - 20:10

Η ΠτΔ στην τελετή ορκωμοσίας νέων αξιωματικών στη Θεσσαλονίκη

Διαδώστε:
Η ΠτΔ στην τελετή ορκωμοσίας νέων αξιωματικών στη Θεσσαλονίκη

Την τελετή ορκωμοσίας νέων αξιωματικών, που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στις εγκαταστάσεις της στρατιωτικής σχολής στη Θεσσαλονίκη, τίμησε με την παρουσία της η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής ‘Αμυνας (ΓΕΕΘΑ), η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέδωσε τα ξίφη στους αξιωματικούς που ορκίστηκαν.

Στην τελετή παρέστησαν ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ως εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας Αντώνιος Οικονόμου, αντιπροσωπείες αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας καθώς και εκπρόσωποι των πολιτικών, ακαδημαϊκών και θρησκευτικών αρχών.

Συνολικά, αποφοίτησαν 52 αξιωματικοί ιατρικού, ψυχολογικού, φαρμακευτικού, οικονομικού και νομικού σώματος, εκ των οποίων ένας Κύπριος και δύο Ιορδανοί.

Από τους Έλληνες αξιωματικούς, οι 31 υπηρετούν στο στρατό ξηράς, οι 7 στην Πολεμική Αεροπορία, οι 5 στο Πολεμικό Ναυτικό, ένας στην Ελληνική Αστυνομία και 5 στο Κοινό Νομικό Σώμα.

Νωρίτερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας, ο υφυπουργός Αλκ. Στεφανής, επισκέφθηκε τη δημοτική πινακοθήκη Θεσσαλονίκης Casa Bianca, όπου ξεναγήθηκε στην έκθεση «Οι Στρατιωτικοί ‘Αγιοι στο Βυζάντιο».

Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμή του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου, της απελευθέρωσης της πόλης και της Εθνικής Επετείου του «ΟΧΙ».

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων