19/08/2019 19/08/2019 Τα όσα η σελίδα της ούτω καλούμενης «Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Βορείου Κύπρου» αναφέρει για την λειτουργία της στα κατεχόμενα διαψεύδει κατηγορηματικά η ρωσική πρεσβεία στην Κύπρο. Σε επικοινωνία του AlphaNews.live με εκπρόσωπο της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο μας αναφέρθηκε ότι η κατάσταση παρακολουθείται στενά σε επαφή με τον εκπρόσωπο του Πατριαρχείου της Μόσχας...
19 Αυγούστου, 2019 - 21:50

Η Ρωσική Πρεσβεία για την «Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία» στα Κατεχόμενα

Διαδώστε:
Η Ρωσική Πρεσβεία για την «Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία» στα Κατεχόμενα

Τα όσα η σελίδα της ούτω καλούμενης «Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Βορείου Κύπρου» αναφέρει για την λειτουργία της στα κατεχόμενα διαψεύδει κατηγορηματικά η ρωσική πρεσβεία στην Κύπρο.

Σε επικοινωνία του AlphaNews.live με εκπρόσωπο της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο μας αναφέρθηκε ότι η κατάσταση παρακολουθείται στενά σε επαφή με τον εκπρόσωπο του Πατριαρχείου της Μόσχας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Κύπρο, τονίζοντας παράλληλα πως γίνεται πλήρως σεβαστό το αυτοκέφαλο της Εκκλησίας της Κύπρου.

Παράλληλα ο Εκπρόσωπος της Πρεσβείας πρόσθεσε ότι υπάρχει επίσημη βεβαίωση από το Τμήμα Εξωτερικών Σχέσεων της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Μόσχας ότι ο Αλεξέι Ιβάνοφ ο οποίος αυτοαποκαλείται ως επικεφαλής της οργάνωσης αυτής, δεν είναι και ποτέ δεν ήταν κληρικός της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, δεν χειροτονήθηκε κανονικά και είναι εκτός επαφής με τη ρωσική εκκλησία.

Μάλιστα όπως μας λέχθηκε επιδόθηκε σχετικό έγγραφο και προς τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β’ στο οποίο εκφράζεται ο πλήρης σεβασμός στο κυπριακό αυτοκέφαλο ενώ διευκρινίζεται ότι οι επίσημοι εκπρόσωποι του Πατριαρχείου της Μόσχας είναι στις ελεύθερες περιοχές και τελούν λειτουργίες μόνο στη Μητρόπολη Λεμεσού και στη Μητρόπολη Τριμιθούντας.

Πηγή: www.alphanews.live

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων