22/07/2023 22/07/2023 Συνέντευξη παραχώρησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, λίγες μέρες πριν την επέτειο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. «Η Δημοκρατία είναι μία συνεχής διεκδίκηση» είπε η κυρία Σακελλαροπούλου μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα» προσθέτοντας ότι «παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις, η δημοκρατία στην Ελλάδα έμεινε αλώβητη, τα αντανακλαστικά της κοινωνίας λειτούργησαν και η...
22 Ιουλίου, 2023 - 12:01
Τελευταία ενημέρωση: 22/07/2023 - 12:07

Η Σακελλαροπούλου, για τον Αρχιεπίσκοπο, το άβατο στο Άγιο Όρος και τις γυναίκες ιερείς

Διαδώστε:
Η Σακελλαροπούλου, για τον Αρχιεπίσκοπο, το άβατο στο Άγιο Όρος και τις γυναίκες ιερείς

Συνέντευξη παραχώρησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, λίγες μέρες πριν την επέτειο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

«Η Δημοκρατία είναι μία συνεχής διεκδίκηση» είπε η κυρία Σακελλαροπούλου μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα» προσθέτοντας ότι «παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις, η δημοκρατία στην Ελλάδα έμεινε αλώβητη, τα αντανακλαστικά της κοινωνίας λειτούργησαν και η κοινωνία επέδειξε ανοχή».

Σιβυλλική ήταν η απάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να υπάρξουν στην Ελλάδα γυναίκες ιερείς. «Πρόκειται για ζήτημα εσωτερικό της Εκκλησίας και δεν αφορά την Πολιτεία», λέει, προσθέτοντας όμως με νόημα: Είναι βέβαια σημαντικό και η Εκκλησία να παρακολουθεί τις κοινωνικές εξελίξεις. Κατά το δυνατόν».

Όσον αφορά στο άβατο του Αγίου Όρους; «Επειδή το ζήτημα τίθεται στη βάση του δικαιώματος πρόσβασης στις γυναίκες, εκτός από το γεγονός ότι το Άγιο όρος ακολουθεί μια παράδοση περισσότερων από χιλίων χρόνων, άποψή μου είναι ότι πολύ σημαντικότερο ζήτημα είναι εκείνο των καθημερινών διακρίσεων σε βάρος των γυναικών», λέει, προσθέτοντας όμως ότι είναι πιο σημαντικό να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα έμφυλης βίας και η μη αναγνώριση των γυναικών στον εργασιακό χώρο σύμφωνα με την αξία τους.

Όταν όμως ρωτήθηκε για το εάν θα πρέπει να… αναθεωρηθεί η βιβλική ιστορία με την Εύα που παρασύρει τον Αδάμ, η Πρόεδρος απέφυγε να απαντήσει. Αντίθετα, πήγε στην κουζίνα και έφερε από ένα ποτηράκι τσίπουρο. «Δώρο του Αρχιεπισκόπου», εξήγησε, διευκρινίζοντας ότι έχει πολύ καλές σχέσεις μαζί του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων