17/05/2019 17/05/2019 Με σκοπό να υπενθυμίσει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της Γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου, ο Δήμος Θήρας της Σαντορίνης διοργανώνει εκδηλώσεις μνήμης τη 19η Μαΐου. Θα φωταγωγηθούν όλα τα δημόσια κτήρια ως ελάχιστος φόρος τιμής στα θύματα. Την Κυριακή 19 Μαΐου (ώρα 10:00) στον Μητροπολιτικό Ναό Θήρας θα τελεστεί...
17 Μαΐου, 2019 - 12:23

Η Σαντορίνη τιμά την Γενοκτονία των Ποντίων

Διαδώστε:
Η Σαντορίνη τιμά την Γενοκτονία των Ποντίων

Με σκοπό να υπενθυμίσει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της Γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου, ο Δήμος Θήρας της Σαντορίνης διοργανώνει εκδηλώσεις μνήμης τη 19η Μαΐου.

Θα φωταγωγηθούν όλα τα δημόσια κτήρια ως ελάχιστος φόρος τιμής στα θύματα.

Την Κυριακή 19 Μαΐου (ώρα 10:00) στον Μητροπολιτικό Ναό Θήρας θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση για τα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και θα ακολουθήσει ομιλία για τα 100 χρόνια από την περίοδο αυτή από τον εκπαιδευτικό Κωνσταντίνο Στεφανίδη.

Μετά το τέλος της ακολουθίας θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο που βρίσκεται στην πλατεία δίπλα στο Λιμεναρχείο Θήρας, και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές του τόπου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων