03/09/2021 03/09/2021 «Θα τον θυμόμαστε για το θάρρος του να στηρίξει τη Σερβία, σε μία από τις μεγαλύτερες δοκιμασίες που τέθηκε η χώρα μας κατά τους βομβαρδισμούς του 1999» O Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς εξέφρασε την βαθιά του θλίψη για τον χαμό του Μίκη Θεοδωράκη, αναφέροντας το σθένος του όταν καταδίκαζε τους βομβαρδισμούς στη χώρα το...
03 Σεπτεμβρίου, 2021 - 8:45
Τελευταία ενημέρωση: 03/09/2021 - 8:46

Η Σερβία θρηνεί για τον Μίκη Θεοδωράκη

Διαδώστε:
Η Σερβία θρηνεί για τον Μίκη Θεοδωράκη

«Θα τον θυμόμαστε για το θάρρος του να στηρίξει τη Σερβία, σε μία από τις μεγαλύτερες δοκιμασίες που τέθηκε η χώρα μας κατά τους βομβαρδισμούς του 1999»

O Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς εξέφρασε την βαθιά του θλίψη για τον χαμό του Μίκη Θεοδωράκη, αναφέροντας το σθένος του όταν καταδίκαζε τους βομβαρδισμούς στη χώρα το 1999.

«Η Σερβία σήμερα θρηνεί για την αποχώρηση του θρυλικού Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος δεν ήταν μόνο ένας από τους μεγαλύτερους μουσικοσυνθέτες αλλά και μεγάλος φίλος της χώρας μας και τους λαού μας. Θα τον θυμόμαστε για την αιώνια μουσική του με την οποία άφησε το στίγμα του σε όλο τον κόσμο, αλλά και για το θάρρος του να στηρίξει τη Σερβία στις πιο δύσκολες στιγμές και σε μία από τις μεγαλύτερες δοκιμασίες που τέθηκε η χώρα μας κατά τους βομβαρδισμούς του 1999. Μεγάλος καλλιτέχνης, αγωνιστής για το δίκαιο, άνθρωπος φιλελεύθερου πνεύματος ο Μίκης άφησε ένα μοναδικό στίγμα στην ιστορία της μουσικής αλλά και στις καρδιές μας. Αντίο, μεγάλε μαέστρο! Η Σερβία θα σε θυμάται!», ανέφερε η ανακοίνωση του Σέρβου Προέδρου.

Ο θάνατος του Μίκη Θεοδωράκη έγινε πρώτο θέμα και σε όλα τα Μέσα της Σερβίας, αναφερόμενα στη συμβολή του στον παγκόσμιο πολιτικό, αλλά κυρίως στην εναντίωσή του στους βομβαρδισμούς του ’99, δείχνοντας μάλιστα τα κανάλια την ομιλία του από την συναυλία στην πλατεία Συντάγματος, ενάντια στους βομβαρδισμούς στη Σερβία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων