06/08/2023 07/08/2023 Στα θύματα του καύσωνα και της ξηρασίας που πλήττουν την επικράτεια συγκαταλέγονται και τα άγρια πτηνά, όπως φαίνεται από την ξεχωριστή στιγμή που αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός του cretapost.gr στην Εθνική Οδό Ηρακλείου – Αγίου Νικολάου. Σύμφωνα με την Κρητική ιστοσελίδα, ένα ταλαιπωρημένο και εξαντλημένο από τον καύσωνα και την έλλειψη νερού όρνιο, έκανε την...
06 Αυγούστου, 2023 - 17:31
Τελευταία ενημέρωση: 07/08/2023 - 3:39

Η στιγμή που ιερέας δροσίζει εξαντλημένο όρνιο στην καυτή άσφαλτο (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η στιγμή που ιερέας δροσίζει εξαντλημένο όρνιο στην καυτή άσφαλτο (ΦΩΤΟ)

Στα θύματα του καύσωνα και της ξηρασίας που πλήττουν την επικράτεια συγκαταλέγονται και τα άγρια πτηνά, όπως φαίνεται από την ξεχωριστή στιγμή που αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός του cretapost.gr στην Εθνική Οδό Ηρακλείου – Αγίου Νικολάου.

Σύμφωνα με την Κρητική ιστοσελίδα, ένα ταλαιπωρημένο και εξαντλημένο από τον καύσωνα και την έλλειψη νερού όρνιο, έκανε την εμφάνισή του στην άσφαλτο, γεγονός που έγινε αντιληπτό από τον ιερέα του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου στο Σεληνάρι, ο οποίος έσπευσε να το βοηθήσει προσφέροντάς του νερό.

Διερχόμενοι οδηγοί σταμάτησαν την κυκλοφορία για να μην τραυματιστεί το πτηνό ενώ ειδοποιήθηκε και η Αστυνομία για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που άγριο πτηνό προσγειώνεται στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Κρήτης.

Τα μέλη του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης της Άγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ» ζητούν από την πολιτεία και τους εμπλεκόμενους φορείς να τοποθετήσουν άμεσα δεξαμενές και ποτίστρες πάνω στα βουνά.

«Δεν είναι παραδεκτό να χάνουμε τα καλοκαίρια τόσο μεγάλο αριθμό από τα πολύτιμα αυτά ζώα, από δίψα», αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες: ,
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων