28/02/2019 28/02/2019 Σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων ανακοίνωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε από το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης ο Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου. Σχετικά με τις αντιδράσεις για τα βιβλία των Θρησκευτικών ο Υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: “Η συγγραφή των σχολικών βιβλίων είναι ευθύνη της Πολιτείας”. Σε ό,τι αφορά τον διάλογο με την Εκκλησία και την προκήρυξη για...
28 Φεβρουαρίου, 2019 - 19:42
Τελευταία ενημέρωση: 28/02/2019 - 20:16

“Η συγγραφή των σχολικών βιβλίων είναι ευθύνη της Πολιτείας”

Διαδώστε:
“Η συγγραφή των σχολικών βιβλίων είναι ευθύνη της Πολιτείας”

Σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων ανακοίνωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε από το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης ο Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου. Σχετικά με τις αντιδράσεις για τα βιβλία των Θρησκευτικών ο Υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: “Η συγγραφή των σχολικών βιβλίων είναι ευθύνη της Πολιτείας”.

Σε ό,τι αφορά τον διάλογο με την Εκκλησία και την προκήρυξη για τη συγγραφή νέων βιβλίων διδασκαλίας των θρησκευτικών ο υπουργός Παιδείας γνωστοποίησε: “Έχουμε ολοκληρώσει αυτόν τον διάλογο, δε σημαίνει οι αντίστοιχες επιτροπές δεν συναντώνται”. Σχετικά με τις αντιδράσεις και ανακοινώσεις φορέων επισήμανε: “Η ευθύνη των σχολικών συγγραμμάτων είναι η ευθύνη της Πολιτείας, δε γράφονται με ομοσπονδιακό τρόπο τα σχολικά εγχειρίδια. Το θέμα είναι η Πολιτεία πόσο θα ακούσει, πόσο θα ενσωματώσει, πόσο θα χρησιμοποιήσει τις τελευταίες απόψεις και εξελίξεις στην παιδαγωγική, για να μπορέσει να γραφτεί ένα βιβλίο. Συμφώνησαν το ΙΕΠ και η Εκκλησία να συνεχίσουμε με τον φάκελλο των Θρησκευτικών, ώστε να έχουμε μία ακόμη πιο ολοκληρωμένη αποτίμηση αυτού του μαθήματος. Αυτό πάει μια χαρά”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων