28/07/2021 28/07/2021 Εκοιμήθη την Τρίτη 27 Ιουλίου 2021 ο Μητροπολίτης Κινσάσας κυρός Νικηφόρος. Ο μακαριστός ιεραπόστολος ιεράρχης είχε παραχωρήσει συνέντευξη τον Μάιο του 2020 στο Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (opr.gr) και τη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη. Ο μακαριστός είχε αναφερθεί στην κατάσταση που επικρατούσε στο Κογκό κατά τη διάρκεια των μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού, εξηγώντας...
28 Ιουλίου, 2021 - 7:38
Τελευταία ενημέρωση: 28/07/2021 - 9:04

Η συνέντευξη του μακαριστού Κινσάσας στο Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Διαδώστε:
Η συνέντευξη του μακαριστού Κινσάσας στο Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Εκοιμήθη την Τρίτη 27 Ιουλίου 2021 ο Μητροπολίτης Κινσάσας κυρός Νικηφόρος. Ο μακαριστός ιεραπόστολος ιεράρχης είχε παραχωρήσει συνέντευξη τον Μάιο του 2020 στο Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (opr.gr) και τη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη.

Ο μακαριστός είχε αναφερθεί στην κατάσταση που επικρατούσε στο Κογκό κατά τη διάρκεια των μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού, εξηγώντας πως ο ίδιος και η Μητρόπολή του υπάκουσαν στους κανόνες της πολιτείας και εφάρμοσαν τα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του ιού.

Ακούστε τη συγκινητική συνέντευξη:

Επίσης, είχε σχολιάσει το γεγονός ότι αρκετοί στην Ελλάδα έκαναν συζήτηση για τη Θεία Κοινωνία υπονοώντας ότι μεταδίδει νοσήματα, με τον μακαριστό Μητροπολίτη να αναφέρει ότι είναι ανεπίτρεπτο αυτό που γίνεται εναντίον της Θείας Κοινωνίας λέγοντας: “Για να είμαι ειλικρινής πάντα με διάφορους τρόπους, υπάρχει διωγμός εναντίον της πίστεώς μας και της Εκκλησίας. Τώρα έχουν επικεντρωθεί στον ίδιο τον Χριστό, στη Θεία Κοινωνία στο προσκύνημα των εικόνων, στον ασπασμό προς τον Ιερέα. Ουσιαστικά δεν πιστεύουν ότι υπάρχει αληθινή εκκλησία ότι είναι η Θεία Χάρις, ποια είναι η δύναμη της Θείας Χάριτος του Θεού. Πιστεύουν έναν Θεό νεκρό γι αυτό και πολεμάνε την Εκκλησία. Βρήκαν ευκαιρία να την πολεμήσουν. Έχει ξεφυτρώσει ένας σύγχρονος διωγμός στα Ιερά και τα Όσια”.

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων