28/03/2020 28/03/2020 Η τέταρτη  στάση των χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο  τελέσθηκε στον  Ιερό Ναό Γενσεσίου της Θεοτόκου (Παναγία) στο παλαιό Ναύπλιο, κεκλεισμένων των θυρών λόγω των έκτακτων μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού , Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020. Η ακολουθία των χαιρετισμών τελέσθηκε από τον εφημέριο του ναού π. Διονύσιο Ταμπάκη. O ναός της Παναγίας, αφιερωμένος στο...
28 Μαρτίου, 2020 - 11:47
Τελευταία ενημέρωση: 28/03/2020 - 11:43

Η Τέταρτη Στάση των χαιρετισμών στο Ναύπλιο

Διαδώστε:
Η Τέταρτη Στάση των χαιρετισμών στο Ναύπλιο

Η τέταρτη  στάση των χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο  τελέσθηκε στον  Ιερό Ναό Γενσεσίου της Θεοτόκου (Παναγία) στο παλαιό Ναύπλιο, κεκλεισμένων των θυρών λόγω των έκτακτων μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού , Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020. Η ακολουθία των χαιρετισμών τελέσθηκε από τον εφημέριο του ναού π. Διονύσιο Ταμπάκη.

O ναός της Παναγίας, αφιερωμένος στο Γενέσιο της Θεοτόκου, είναι από τους παλαιότερους και ομορφότερους ναούς της πόλης του Ναυπλίου. O αρχικός ναός  χρονολογείται στον 15ο αιώνα, στα χρόνια της Πρώτης Eνετοκρατίας.

Γύρω στο 1700, στα χρόνια της Δεύτερης Eνετοκρατίας, η εκκλησία πήρε τη σημερινή της μορφή, στον τύπο της τρίκλιτης βασιλικής. Εσωτερικά διαθέτει ωραίο ξυλόγλυπτο τέμπλο, επτανησιακής τεχνοτροπίας, φιλοτεχνημένο τον 19ο αιώνα. Παρόμοιας τεχνοτροπίας είναι και ο άμβωνας και ο επισκοπικός θρόνος της εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων