21/10/2019 21/10/2019 Στιγμές κατάνυξης και ψυχικής αγαλλίασης έλαβαν χώρα χθες στο Περιβόλι της Παναγίας αφού με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη τελέστηκε η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στο καθολικό της ΙΜ Ξενοφώντος προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, και συλειτουργούντων Αρχιερέων και Καθηγουμένων της Αθωνικής Πολιτείας. Ο Πατριάρχης έφτασε στο Καθολικό όπου...
21 Οκτωβρίου, 2019 - 21:35
Τελευταία ενημέρωση: 21/10/2019 - 21:54

Η Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Οικ. Πατριάρχη στην Αθωνική Πολιτεία- βίντεο

Διαδώστε:
Η Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Οικ. Πατριάρχη στην Αθωνική Πολιτεία- βίντεο

Στιγμές κατάνυξης και ψυχικής αγαλλίασης έλαβαν χώρα χθες στο Περιβόλι της Παναγίας αφού με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη τελέστηκε η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στο καθολικό της ΙΜ Ξενοφώντος προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, και συλειτουργούντων Αρχιερέων και Καθηγουμένων της Αθωνικής Πολιτείας.

Ο Πατριάρχης έφτασε στο Καθολικό όπου και ενδύθηκε την Αρχιερατική ενδυμασία, ενώπιον όλων, μια τελετουργική πράξη βυζαντινού τυπικού και ευλόγησε όλους και ακολούθως ξεκίνησε η Θεία Λειτουργία.

Συλλειτούργησαν οι Αρχιερείς Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος, Δράμας κ. Παύλος και Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος.

Επίσης συλλειτούργησαν οι Ηγούμενοι της ΙΜ Ξενοφώντος Αλέξιος, ΙΜΜ Βατοπαιδίου Εφραίμ, ΙΜ Ιβήρων Ναθαναήλ,  ΙΜ Χιλανδαρίου Μεθόδιος, ΙΜ Διονυσίου Πέτρος, Σιμωνόπτερας Ελισσαίος, ΙΜ Παντοκράτορος Γαβριήλ, ΙΜ Σταυρονικήτα Τύχων και ο Εκπρόσωπος της Μονής Γρηγορίου Τιμόθεος.

Έψαλλαν δεξιά ο βατοπαιδινός χορός και αριστερά ο π. Δαμασκηνός Νεοσκητιώτης με άλλους αγιορείτες πατέρες. Δείτε το βίντεο:

Ρεπορτάζ: Βασίλης Χάδος
Επιμέλεια βίντεο: Πέπη Οικονομάκη
Κάμερα: Αλέξης Κωνστάντης 
Μοντάζ: Κώστας Κουράκος 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων