19/09/2020 19/09/2020 Όπως συνέβη και κατά την περίοδο της καραντίνας έτσι και τώρα που τα κρούσματα αυξάνουν και τα περιοριστικά μέτρα γίνονται αυστηρότερα, η Θεία Κοινωνία τίθεται για μία ακόμα φορά στο στόχαστρο. Έτσι, είχαμε τις δηλώσεις του καθηγητή Γενετικής κ. Μανώλη Δερμιτζάκη ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς ζήτησε να απαγορευτεί η Θεία Κοινωνία, την παρέμβαση Ιεραρχών...
19 Σεπτεμβρίου, 2020 - 9:00
Τελευταία ενημέρωση: 19/09/2020 - 12:03

Η Θεία Κοινωνία στο στόχαστρο- Περιορισμοί από τη Δευτέρα σε γάμους, κηδείες και βαπτίσεις

Διαδώστε:
Η Θεία Κοινωνία στο στόχαστρο- Περιορισμοί από τη Δευτέρα σε γάμους, κηδείες και βαπτίσεις

Όπως συνέβη και κατά την περίοδο της καραντίνας έτσι και τώρα που τα κρούσματα αυξάνουν και τα περιοριστικά μέτρα γίνονται αυστηρότερα, η Θεία Κοινωνία τίθεται για μία ακόμα φορά στο στόχαστρο. Έτσι, είχαμε τις δηλώσεις του καθηγητή Γενετικής κ. Μανώλη Δερμιτζάκη ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς ζήτησε να απαγορευτεί η Θεία Κοινωνία, την παρέμβαση Ιεραρχών στο θέμα αλλά και την τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου ο οποίος επανέλαβε ότι δεν έχει τεθεί θέμα Θείας Κοινωνίας από τους λοιμωξιολόγους.

Η ρητορική αναφορικά με το ζήτημα αυτό ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργου Κουμουτσάκου να μεταλάβει των Αχράντων Μυστηρίων , όπως κάνει κάθε χρόνο ανήμερα των γενεθλίων του

Ερωτηθείς σχετικά, αλλά χωρίς να ονομάσει τον κ. Κουμουτσάκο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε ότι «όλοι Χριστιανοί είμαστε, απλά δεν έχουμε επιλέξει να κάνουμε επίδειξη της πίστης μας» και συμπλήρωσε ότι «όλα τα μέλη της κυβέρνησης πρέπει να δίνουμε το καλό παράδειγμα και κυρίως να τηρούμε χωρίς εκπτώσεις τους κανόνες που ζητούμε από τους πολίτες να τηρήσουν».

Μετά την δυσαρέσκεια που προκλήθηκε , ο κ. Κουμουτσάκος σε ανάρτησή του στο twitter ανέφερε ότι λυπάται για την απόφασή του να κοινωνήσει και έκανε λόγο για «αυθόρμητη» και «ειλικρινή επιθυμία», ενώ τόνισε πως «δεν ενθαρρύνω οποιονδήποτε σε αυτήν τη στάση. Αντίθετα, προτρέπω όλους να τηρήσουν πλήρως τα κυβερνητικά μέτρα υπέρ της δημόσιας υγείας».

 

 

Από την ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου. Για γάμους, βαπτίσεις και κηδείες θεσπίζεται το όριο των 20 ατόμων στην Αττική.
Ο υφυπουργός ανέφερε αναλυτικά ότι η Αττική βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μέτριο προς υψηλό επιδημιολογικό φορτίο με την κατάσταση να είναι σταθερά αυξητική και τόνισε ότι στο σύνολο η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με ένα δεύτερο κύμα του νέου κορωνοϊού. Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αποφυγή συγχρωτισμού και στη χρήση μάσκας ενώ τόνισε ότι οι ευάλωτες ομάδες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές και να περιορίσουν τις μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες.

 

Στα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ είναι:

Aναστολή συναυλιών σε όλους τους χώρους

Όριο 9 ατόμων σε όλες τις συναθροίσεις εσωτερικού και εξωτερικού χώρου

Αναστέλλονται οι προβολές σε κλειστούς κινηματογράφους

Ενώ τόνισε την ισχυρή σύσταση σε ηλικιωμένους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους (ειδικά με ΜΜΜ) και να αποφεύγουν την επαφή με άτομα εκτός του οικογενειακού τους κύκλου.

Ειδικά μέτρα στην Αττική και για τους εργαζόμενους

Ειδικά για την Αττική, η οποία συγκεντρώνει πάνω από τα μισά από τα ενεργά κρούσματα της χώρας, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε:

Υποχρεωτική τηλεργασία στο 40% για τους εργαζόμενους ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.

Κλιμακωτό ωράριο στο Δημόσιο: προσέλευση σε τρία κύματα (στις 7, 8 και 9 το πρωί) και αποχώρηση σε 4 κύματα (εντός διώρου από τη λήξη εργασίας)

Σαρωτικοί έλεγχοι σε χώρους εργασίας

Rapid test σε χώρους εργασίας και συναθροίσεων

Αποφασίστηκε η διαμονή σε ξενοδοχεία καραντίνας για τα ασυμπτωματικά θετικά κρούσματα μεταξύ ευάλωτων ομάδων (πρόσφυγες κτλ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων