20/02/2021 21/02/2021 Συγχαρητήρια επιστολή προς τον νέο Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο απέστειλε ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, Αναπληρωτής Καθηγητής Χρήστος Καραγιάννης.  “Η Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών πληροφορήθηκε μετά πολλής χαράς και βαθειάς συγκίνησης την εκλογή Σας στην πολυεύθυνη και πολυσήμαντη θέση του Πατριάρχου Σερβίας”, σημειώνει αρχικά ο κ. Κοσμήτωρ. Στη συνέχεια κάνει...
20 Φεβρουαρίου, 2021 - 14:26
Τελευταία ενημέρωση: 21/02/2021 - 9:20

Η Θεολογική Σχολή καυχάται για την εκλογή του Πατρ. Σερβίας

Διαδώστε:
Η Θεολογική Σχολή καυχάται για την εκλογή του Πατρ. Σερβίας

Συγχαρητήρια επιστολή προς τον νέο Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο απέστειλε ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, Αναπληρωτής Καθηγητής Χρήστος Καραγιάννης. 

“Η Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών πληροφορήθηκε μετά πολλής χαράς και βαθειάς συγκίνησης την εκλογή Σας στην πολυεύθυνη και πολυσήμαντη θέση του Πατριάρχου Σερβίας”, σημειώνει αρχικά ο κ. Κοσμήτωρ.

Στη συνέχεια κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην κοινή τους πορεία κατά τη διάρκεια της ερευνητικής τους πορεία, σε μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο, στη Θεολογική Σχολή Αθηνών. “Με βαθειά ικανοποίηση καυχόμαστε, διότι ένα γνήσιο τέκνο της του Χριστού Ορθοδόξου Εκκλησίας και διδάκτωρ της τροφού Θεολογικής Σχολής των Αθηνών (2004), τιμάται επαξίως, αναλαμβάνοντας το ύψιστο αξίωμα του Πατριάρχου Σερβίας”, τονίζει ο κ. Καραγιάννης.

Και καταλήγει: “Στο πρόσωπό Σας Μακαριώτατε, αγαπητέ συμφοιτητά, αντικρίζουμε τον νέο πνευματικό ηγέτη που, ως ικανός πηδαλιούχος, θα κατευθύνει το ποίμνιό του σε καιρούς δυσχείμερους και με αισθήματα τιμής Σας εκφράζουμε ειλικρινή συγχαρητήρια, προσβλέποντας στην ενίσχυση των σχέσεων της Θεολογικής Σχολής Αθηνών με την καθέδρα του Πατριαρχείου Σερβίας και στην εκ του σύνεγγυς επικοινωνία και αναστροφή, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν”.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΕΡΒΙΑΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων