08/02/2020 08/02/2020 Ο Δήμος Ιλίου και η ενορία Αγίου Διονυσίου Ιλίου διοργανώσαν κατά την εσπέραν της 8ης Φεβρουαρίου 2020, εκδήλωση με θέμα: «Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης», στο Θέατρο «Άννα Συνοδινού» του Πολυδύναμου Κέντρου Πολιτιστικών, Αθλητικών και Κοινωνικών Δραστηριοτήτων (ΒΙΟΦΙΑΛ), Ηροδότου και Πωγωνίου, Ίλιον. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης: Αποδόθηκε τιμητική διάκριση στο Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ερυθρών κ. Κύριλλο,...
08 Φεβρουαρίου, 2020 - 19:17
Τελευταία ενημέρωση: 08/02/2020 - 20:52

“ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”: «Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης» στο Ίλιον

Διαδώστε:
“ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”: «Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης» στο Ίλιον

Ο Δήμος Ιλίου και η ενορία Αγίου Διονυσίου Ιλίου διοργανώσαν κατά την εσπέραν της 8ης Φεβρουαρίου 2020, εκδήλωση με θέμα: «Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης», στο Θέατρο «Άννα Συνοδινού» του Πολυδύναμου Κέντρου Πολιτιστικών, Αθλητικών και Κοινωνικών Δραστηριοτήτων (ΒΙΟΦΙΑΛ), Ηροδότου και Πωγωνίου, Ίλιον.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης:

Αποδόθηκε τιμητική διάκριση στο Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ερυθρών κ. Κύριλλο, Καθηγούμενο της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης.

Έλαβε χώρα Ομιλία με θέμα «Η ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης: ζωή, θεολογία, μαρτυρία», από τον Άρχοντα Διδάσκαλο του Γένους και Διευθυντή του Α’ Πατριαρχικού Γραφείου κ. Κωνσταντίνο Δεληκωνσταντή, ομότιμο καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Αθηνών.

Έψαλλε η βυζαντινή χορωδία «Οσίων Δαυίδ και Ιακώβου», υπό τον καθηγητή κ. Δημήτριο Καρούζο.

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2020 θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγ. Διονυσίου Ιλίου, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ερυθρών κ. Κυρίλλου.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την ευλογία της Α.Θ.Π. Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου και υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου κ. Αθηναγόρου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΦΩΤΟ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΔΗΜΕΛΛΑΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων