25/07/2021 25/07/2021 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε το Σαββάτο 24 Ιουλίου ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Θεομητορικής Εορτής της Κοιμήσεως της Αγίας Άννης στο φερώνυμο παρεκκλήσιο της ενορίας Αγία Τριάδος Πούρνου Διρφύων στον Γέροντα του Δήμου Ερέτριας. Στον πανηγυρικό εσπερινό προεξήρχε ο Πανοσ Αρχιμ Θεαγένης Κόλλιας εφημέριος ιερού ναού Παναγίας Ελεούσσης Μαλακώντα Ερέτριας με την συμμετοχή των Πρεσβύτερων Γεράσιμου...
25 Ιουλίου, 2021 - 21:16
Τελευταία ενημέρωση: 25/07/2021 - 20:29

Η Εορτή της Κοιμήσεως της Αγίας Άννης στον Γέροντα Ερέτριας

Διαδώστε:
Η Εορτή της Κοιμήσεως της Αγίας Άννης στον Γέροντα Ερέτριας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε το Σαββάτο 24 Ιουλίου ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Θεομητορικής Εορτής της Κοιμήσεως της Αγίας Άννης στο φερώνυμο παρεκκλήσιο της ενορίας Αγία Τριάδος Πούρνου Διρφύων στον Γέροντα του Δήμου Ερέτριας.

Στον πανηγυρικό εσπερινό προεξήρχε ο Πανοσ Αρχιμ Θεαγένης Κόλλιας εφημέριος ιερού ναού Παναγίας Ελεούσσης Μαλακώντα Ερέτριας με την συμμετοχή των Πρεσβύτερων Γεράσιμου Βασιλόπουλου εφημέριου Θεολόγου Διρφύων Αθανάσιου Σάλλιαρη εφημέριου Κάτω Στενής Διρφύων και Βασιλείου Μπισμπιρούλα εφημέριου ενορίας Πούρνου Διρφύω καθώς επίσης πολλοί ήταν οι πιστοί απο την Χαλκίδα την Ερέτρια και την ευρύτερη περιοχή των Διρφύων.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Θεαγένης και αναφέρθηκε στην θεομητορική εορτή της Αγιας Άννας και για ο, τι αναφέρει η παράδοση μας σε σχέση με τους προπατορες του Χριστού δίνοντας την συμβουλή προς τους παρευρισκόμενους χριστιανούς ότι αν θέλουν να εισακουστεί η προσευχή τους όπως του Ιωακείμ και της Άννας θα πρέπει να συμφιλιωθούν με τους συνανθρώπους τους που πρέπει να τους θεωρούν αδέρφια και την φύση και να μην διχάζονται μεταξύ τους γιατί εκεί που υπάρχει διχασμός και αντιπαράθεση δεν υπάρχει ο Θεός.

Παρών έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Ερέτριας κ. Κηρύκος Μπασινάς με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητος Πούρνου κ. Άγγελο Ηλία.

Την δε κυριώνυμο ημέρα της εορτής Κυριακή 25 Ιουλίου τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του π. Βασιλείου Μπισμπιρούλα εφημέριο ενορίας Πούρνου Διρφύων με την συμμετοχή των ιεροψαλτών και των πιστών που τίμησαν την εορτή και συμμετείχαν στην Θεία Ευχαριστία.

Φωτογραφίες: Ηρακλής Κοκκάλας – Δημήτριος Πετρογιάννης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων