19/07/2020 19/07/2020 Την πυρφόρο εις ουρανούς ανάβασις του Αγίου ενδόξου και δικαίου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, εορτάζει και πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Στις 7 μ.μ. τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός , στον οποίο εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης ήταν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμ. Φώτιος Ζαρζαβατσάκης πλαισιούμενος από τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού...
19 Ιουλίου, 2020 - 22:39
Τελευταία ενημέρωση: 19/07/2020 - 22:44

Η Θεσσαλονίκη αγκαλιάζει και χαίρει τον Προφήτη Ηλία

Διαδώστε:
Η Θεσσαλονίκη αγκαλιάζει και χαίρει τον Προφήτη Ηλία

Την πυρφόρο εις ουρανούς ανάβασις του Αγίου ενδόξου και δικαίου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, εορτάζει και πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Στις 7 μ.μ. τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός , στον οποίο εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης ήταν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμ. Φώτιος Ζαρζαβατσάκης πλαισιούμενος από τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού αρχιμ. Δημήτριο Τζιαφά και τους συνεφημερίους αρχιμ. Θεωνά Πλιάντη, αρχιμ. Παντελεήμων Καραφουλίδη και Πρωτ. Αλέξανδρο Καϊτίδη και πλειάδας ιερέων και του διακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Στο κήρυγμα του ο Γενικός Αρχιερατικός μετέφερε τις πατρικές του Παναγιωτάτου και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο βίο του προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου.

ΑΚΟΥΣΤΕ:

 

Πιστοί όλων των ηλικιών παρευρέθηκαν στον περικαλλή Ιερό Ναό με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη κ. Ιγνάτιο Καϊτετζίδη.

Ουρές πιστών σχηματίστηκαν στον αύλειο χώρο για να προσκυνήσουν την Ιερή Εικόνα του μεγάλου και θαυματουργού Προφήτου Ηλιού.

Πριν την απόλυση τον λόγο έλαβε ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού αρχιμ. Δημήτριος Τζιαφάς και ευχαρίστησε τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως αρχιμ. Φώτιο Ζαρζαβατσάκη που εκπροσώπησε τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης καθώς και όλους τους σεβαστούς πατέρες που συμμετείχαν στην πανήγυρη του Ιερού Ναού, τους ιεροψάλτες που κόσμισαν τα αναλόγια και τους πιστούς για την εδώ παρουσία τους.

Αύριο κορυφώνονται οι λατρευτικές εκδηλώσεις, το πρωί θα τελεστούν δυο θείες λειτουργίες και το απόγευμα με το μεθεόρτιο Εσπερινό και την λιτάνευση της Ιεράς εικόνος του Προφήτου Ηλιού στους δρόμους τις Πυλαίας.

Ρεπορτάζ – Φώτο: Ραφαήλ Γεωργιάδης – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων