17/07/2020 17/07/2020 Ξεκινήσαν, σήμερα, οι 12ήμερες εορταστικές εκδηλώσεις στον Ιερό ναό προφήτου Ηλιού Πυλαίας Θεσσαλονίκης.  Στις 7 μ.μ. ο προϊστάμενος του ναού αρχιμ. Δημήτριος Τζιαφάς μαζί με τους εφημερίους αρχιμ Θεωνά Πλιάντη, αρχιμ. Παντελεήμων Καραφουλίδη και Πρωτ. Αλέξανδρο Καϊτίδη τέλεσαν την ακολουθία του μικρού αποδείπνου και στη συνέχεια τους χαιρετισμούς του Προφήτου Ηλιού. Προ της απολύσεως οι...
17 Ιουλίου, 2020 - 21:59
Τελευταία ενημέρωση: 17/07/2020 - 22:25

Η Θεσσαλονίκη πανηγυρίζει τον Προφήτη Ηλία τον Θεσβίτη

Διαδώστε:
Η Θεσσαλονίκη πανηγυρίζει τον Προφήτη Ηλία τον Θεσβίτη

Ξεκινήσαν, σήμερα, οι 12ήμερες εορταστικές εκδηλώσεις στον Ιερό ναό προφήτου Ηλιού Πυλαίας Θεσσαλονίκης. 

Στις 7 μ.μ. ο προϊστάμενος του ναού αρχιμ. Δημήτριος Τζιαφάς μαζί με τους εφημερίους αρχιμ Θεωνά Πλιάντη, αρχιμ. Παντελεήμων Καραφουλίδη και Πρωτ. Αλέξανδρο Καϊτίδη τέλεσαν την ακολουθία του μικρού αποδείπνου και στη συνέχεια τους χαιρετισμούς του Προφήτου Ηλιού.

Προ της απολύσεως οι ιερείς μαζί με τους παρευρισκομένους πιστούς εξήλθαν του Ιερού Ναού και τέλεσαν στον αύλειο χώρο επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως πάντων των κεκοιμημένων. Οι πιστοί που προσήλθαν από νωρίς το απόγευμα για να συμμετέχουν στο εορταστικό δωδεκαήμερο βρισκόταν εντός και εκτός του ναού τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα.

Στο τέλος ο προϊστάμενος του ναού αρχιμ. Δημήτριος Τζιαφάς αναφέρθηκε στην παλαιά τοπική παράδοση που αναβιώνει από φέτος και είναι γραμμένη στα βιβλία του Ι.Ν. , η εορτή του Προφήτη Ηλία να ξεκινάει με επιμνημόσυνη δέηση για τους κεκοιμημένους αδελφούς μας, κλείνοντας ευχήθηκε καταλλήλως.

Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες – Πρακτορείο “Ορθοδοξία” – Ραφαήλ Γεωργιάδης

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων