08/02/2020 08/02/2020 Σε κλίμα ιεράς κατανύξεως πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του ιερού λειψάνου του οσίου Ιερωνύμου του Σιμωνοπετρίτου στο ιερό μετόχιο του αγ. Χαραλάμπους της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας στη Θεσσαλονίκη. Το ιερό σέβασμα προσεκόμισε ο π. Ιάκωβος Σιμωνοπετρίτης, συνοδευόμενος από τους π. Αθανάσιο, και π. Αρτέμιο Σιμωνοπετρίτας και παρέλαβε ο οικονόμος του Μετοχίου, πρωτοπρ. Αθανάσιος Γκίκας. Πλήθος...
08 Φεβρουαρίου, 2020 - 18:32
Τελευταία ενημέρωση: 08/02/2020 - 22:05

Η Θεσσαλονίκη υποδέχτηκε τον νέον Άγιον της Ορθοδοξίας

Διαδώστε:
Η Θεσσαλονίκη υποδέχτηκε τον νέον Άγιον της Ορθοδοξίας

Σε κλίμα ιεράς κατανύξεως πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του ιερού λειψάνου του οσίου Ιερωνύμου του Σιμωνοπετρίτου στο ιερό μετόχιο του αγ. Χαραλάμπους της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας στη Θεσσαλονίκη. Το ιερό σέβασμα προσεκόμισε ο π. Ιάκωβος Σιμωνοπετρίτης, συνοδευόμενος από τους π. Αθανάσιο, και π. Αρτέμιο Σιμωνοπετρίτας και παρέλαβε ο οικονόμος του Μετοχίου, πρωτοπρ. Αθανάσιος Γκίκας.

Πλήθος ευσεβών πιστών συμμετείχαν στην υποδοχή και στην ιερά λιτανεία που κατέληξε στον ιερό ναό, όπου ετέθη εις προσκύνηση το ιερό λείψανο του αγ. Ιερωνύμου.

Όπως τόνισε ο π. Αθανάσιος στην σύντομη προσλαλιά του: “Ο αγ. Ιερώνυμος επισκέπτονταν το μετόχιο για τη διακονία της εξομολογήσεως πνευματικών του τέκνων και σήμερα έχουμε την ευλογία να βρίσκεται ανάμεσα μας, αγιαζοντας μας με το ιερό του λείψανο”.

Ακολούθως, εψάλλη πανηγυρικός εσπερινός με την ακολουθία του Αγίου Ιερωνύμου.

Οι λατρευτικές εκδηλωσεις θα κορυφωθούν αύριο το εσπέρας και τη Δευτέρα το πρωί με την πανήγυρη του αγ. Χαραλάμπους, χοροστατούντος και ιερουργούντος του πανοσιολογιώτατου Καθηγουμένου της ι.μ. Σίμωνος Πέτρας αρχιμ. Ελισαίου.

Το ιερό λείψανο θα τίθεται εις προσκύνηση καθ’ όλη τη διάρκεια της ιεράς πανηγύρεως, όλες τις ώρες, έως και τη Δευτέρα το εσπέρας.

Την αναγραφή στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας των αγιορειτών οσίων Δανιήλ Κατουνακιώτη, Ιερωνύμου Σιμωνοπετρίτη, Ιωσήφ του Ησυχαστή και Εφραίμ Κατουνακιώτη προανήγγειλε έναδακρυς ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος, κατά την 20η Οκτωβρίου 2019. Το Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ», πρώτο από όλα τα εκκλησιαστικά, πολιτικά ή κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, είχε μεταδώσει την είδηση.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΔΟΣ – ΦΩΤΟ: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η αναγγελία αγιοκατατάξεως (Οκτώβριος 2019) πραγματοποιήθηκε, μετά την Επίσημη Υποδοχή του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου, κατά την τάξιν, υπό της Διπλής Συνάξεως στις Καρυές του Αγίου Όρους, κάμνοντας τους αγιορείτες να συγκινηθούν πλήρως και να δεχθούν την αναγγελία αυτή ως μία μεγάλη ευλογία από τον Παναγιώτατο.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων