10/12/2020 10/12/2020 Το θέμα του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Θρησκευτικής Διπλωματίας, που συνδιοργάνωσαν το τμήμα Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ με το Ινστιτούτο Εξωτερικών Υποθέσεων και το Foreign Affairs, ήταν “Οι θρησκείες και οι προκλήσεις της νέας δεκαετίας”. «Σήμερα ζούμε την αναβίωση των θρησκειών ως δυναμικού πνευματικού κινήματος. Η θρησκεία είναι αδύνατον να απωθηθεί στο περιθώριο», τόνισε στο μήνυμά του, κατά την...
10 Δεκεμβρίου, 2020 - 14:37
Τελευταία ενημέρωση: 10/12/2020 - 16:25

«Η θρησκεία είναι αδύνατον να απωθηθεί στο περιθώριο»

Διαδώστε:
«Η θρησκεία είναι αδύνατον να απωθηθεί στο περιθώριο»

Το θέμα του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Θρησκευτικής Διπλωματίας, που συνδιοργάνωσαν το τμήμα Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ με το Ινστιτούτο Εξωτερικών Υποθέσεων και το Foreign Affairs, ήταν “Οι θρησκείες και οι προκλήσεις της νέας δεκαετίας”.

«Σήμερα ζούμε την αναβίωση των θρησκειών ως δυναμικού πνευματικού κινήματος. Η θρησκεία είναι αδύνατον να απωθηθεί στο περιθώριο», τόνισε στο μήνυμά του, κατά την πρώτη ημέρα του διαδικτυακού συνεδρίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Παράλληλα, χαρακτήρισε άστοχες τις εκρήξεις βίας με ιδεολογική επικάλυψη, ενώ ζήτησε να λειτουργούν οι θρησκείες ως παράγοντες συγκλήσεως και συνεργασίας και αυτό επιτυγχάνεται με τον διάλογο των θρησκειών.

Στόχος της θρησκείας -κατά τον Παναγιώτατο- είναι να φέρει την ειρήνη του Θεού στον κόσμο, ενώ πρόκληση για τον κ.κ. Βαρθολομαίο είναι η δημιουργία ενός πολιτισμού της αλληλεγγύης. «Η αλληλεγγύη παραπέμπει στην χριστιανική αδελφοσύνη και πρέπει να γίνει το λάβαρο της εποχής μας.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα συνεχίσει τους διαθρησκειακούς διαλόγους. Η διακοπή των πρωτοβουλιών αυτών εξυπηρετεί σκοτεινά σχέδια» τόνισε και κατέληξε σχολιάζοντας πως το διαδίκτυο χρησιμοποιείται συχνότατα για την διάδοση μίσους και θρησκευτικού φανατισμού!

Παρακολουθήστε:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων