15/08/2023 15/08/2023 Με επιμνημόσυνη δέηση στο κενοτάφιο του καταδρομικού “ΕΛΛΗ” και την τέλεση Πολυαρχιερατικού Εσπερινού ξεκίνησαν χθες οι διπλές εκδηλώσεις στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας στην Τήνο. Το νησί της Μεγαλόχαρης τιμά σήμερα την μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, αλλά επίσης ενθυμείται και τον τορπιλισμό της “Έλλης” πριν 83 χρόνια, όταν στις 15 Αυγούστου 1940...
15 Αυγούστου, 2023 - 8:30
Τελευταία ενημέρωση: 15/08/2023 - 11:10

Η Τήνος γιορτάζει την Μεγαλόχαρη και τιμά τα 83 χρόνια από τον τορπιλισμό της “ΕΛΛΗΣ”

Διαδώστε:
Η Τήνος γιορτάζει την Μεγαλόχαρη και τιμά τα 83 χρόνια από τον τορπιλισμό της “ΕΛΛΗΣ”

Με επιμνημόσυνη δέηση στο κενοτάφιο του καταδρομικού “ΕΛΛΗ” και την τέλεση Πολυαρχιερατικού Εσπερινού ξεκίνησαν χθες οι διπλές εκδηλώσεις στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας στην Τήνο.

Το νησί της Μεγαλόχαρης τιμά σήμερα την μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, αλλά επίσης ενθυμείται και τον τορπιλισμό της “Έλλης” πριν 83 χρόνια, όταν στις 15 Αυγούστου 1940 ιταλικά υποβρύχια χτύπησαν την “ΈΛΛΗ” παίρνοντας στον υγρό τάφο του Αιγαίου αξιωματικούς και ναύτες.

Οι λατρευτικές και εόρτιες εκδηλώσεις αναμένεται να κορυφωθούν σήμερα με την λιτάνευση της ιεράς εικόνας της Παναγίας. Στο νησί θα βρεθεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Στις φετινές λατρευτικές εκδηλώσεις λαμβάνουν μέρος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος και ο οικείος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Σύρου και Τήνου κ. Δωρόθεος.

Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος. Εν συνεχεία τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου ο ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο.

Πριν την απόλυση ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος επέδωσε στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το μετάλλιο για τα 200 χρόνια από την εύρεση της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας.

Αυτή την ώρα λαμβάνει χώρα η λιτάνευση της ιεράς εικόνας της Παναγίας στη λεοφώρος Μεγαλόχαρης με κεντρικό προορισμό την πλατεία Παντανάσσης στο λιμάνι της Τήνου.

Παρακολουθήστε ΕΔΩ

Επιμνημόσυνη δέηση στο κενοτάφιο της “ΕΛΛΗΣ”

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες το απόγευμα με την τέλεση από τον Μητροπολίτη Σερβίων Κοζάνης κ. Παύλο επιμνημόσυνης δέησης στο κενοτάφιο της “ΕΛΛΗΣ” και εν συνεχεία την κατάθεση στεφάνων.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Εορτασμού του 15Αύγουστου στην Τήνο, για ακόμα μια χρονιά το Πολεμικό Ναυτικό δίνει βροντερό «παρών» στο νησί. Χθες το απόγευμα στον αύλειο χώρο της Μεγαλόχαρης παιάνισαν τον Εθνικό Ύμνο με συνοδεία της μπάντας του Ναυτικού.

Σύρου: “Διακόσια χρόνια τα καντήλια του ναού παραμένουν άσβεστα”

Εν συνεχεία τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου. Συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος και ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Δωρόθεος.

“Διακόσια χρόνια τα καντήλια του ναού παραμένουν άσβεστα…. Χιλιάδες παιδιά έχουν βαπτιστεί εδώ”, ανέφερε, μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος ενώ ευχήθηκε ώστε κανένας άνθρωπος να μην χρειαστεί να κολυμπήσει στα νερά του Αιγαίου.

Ευχαρίστησε τους Μητροπολίτες για την παρουσία τους. “Η Μεγαλόχαρη να σας ευλογεί και να σας δίνει δύναμη στο έργο σας”, είπε.

Αναφερόμενος στους πιστούς είπε: “ευχόμαστε να έχετε υγεία και έρχεστε πάντα όχι για να την παρακαλέσετε αλλά για να την ευχαριστήσετε”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων