06/09/2020 06/09/2020 Tην εκτίμηση ότι η Τουρκία θα πιέσει και με το μεταναστευτικό εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά. Όπως είπε η κίνηση στον Έβρο δεν ήταν μια επιπλέον μετακίνηση δυνάμεων από την πλευρά της Τουρκίας, αλλά αντικατάσταση των δυνάμεων που ήδη υπήρχαν.  Η αντίδραση του υπουργείου Εθνικής...
06 Σεπτεμβρίου, 2020 - 10:16
Τελευταία ενημέρωση: 06/09/2020 - 10:15

“Η Τουρκία θα πιέσει με το μεταναστευτικό”

Διαδώστε:
“Η Τουρκία θα πιέσει με το μεταναστευτικό”

Tην εκτίμηση ότι η Τουρκία θα πιέσει και με το μεταναστευτικό εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά. Όπως είπε η κίνηση στον Έβρο δεν ήταν μια επιπλέον μετακίνηση δυνάμεων από την πλευρά της Τουρκίας, αλλά αντικατάσταση των δυνάμεων που ήδη υπήρχαν. 

Η αντίδραση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ήταν ψύχραιμη, όπως δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος. Σοβαρή αύξηση της μεταναστευτικής πίεσης παρατηρείται εδώ και 15 μέρες, ωστόσο η περιοχή έχει ενισχυθεί με 2 ομάδες ΕΚΑΜ. Επίσης, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου θα υπάρξει επέκταση και ενίσχυση του φράχτη. Μέχρι τη σύνοδο κορυφής της 24ης Σεπτεμβρίου, που θα συζητηθούν οι κυρώσεις, εκτιμάται ότι η Τουρκία θα απειλήσει με το μεταναστευτικό, ανέφερε ο υπουργός. «Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε.»

Τόνισε, δε, ότι «ο Έβρος είναι υπερενισχυμένος» και ότι «η διεθνής παρουσία είναι έντονη». Παράλληλα, οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται και στα νησιά. Τέσσερις τουρκικές μηχανότρατες έφτασαν στα 600 μέτρα από την Κάλυμνο. Ωστόσο, ο υπουργός είπε ότι οι ροές μειώνονται.

Σχετικά με τις δηλώσεις Στόλτενμπεργκ, ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι «αν δεν είναι γκρίζα σκοπιμότητα για να δημιουργήσει εντυπώσεις, είναι σίγουρα ερασιτεχνισμός».

Τέλος, ανέφερε την ενίσχυση της προστασίας των νησιών με 500 συνοριοφύλακες.

Πηγή: skai.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων