21/08/2020 21/08/2020 Με ανάρτησή της στο Twitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε στην μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί τονίζοντας ότι είναι προσβολή του χαρακτήρα ενός ακόμη μνημεία της Unesco ενώ ταυτόχρονα πλήττει τον διάλογο.  Η ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας που συνοδεύεται από μια φωτογραφία της Μονής της Χώρας αναφέρει “Μετά την...
21 Αυγούστου, 2020 - 17:47

“Η τουρκική ηγεσία προχωρά σε μία ακόμη πρόκληση”

Διαδώστε:
“Η τουρκική ηγεσία προχωρά σε μία ακόμη πρόκληση”

Με ανάρτησή της στο Twitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε στην μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί τονίζοντας ότι είναι προσβολή του χαρακτήρα ενός ακόμη μνημεία της Unesco ενώ ταυτόχρονα πλήττει τον διάλογο. 

Η ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας που συνοδεύεται από μια φωτογραφία της Μονής της Χώρας αναφέρει “Μετά την Αγία Σοφία, η τουρκική ηγεσία προχωρά σε μία ακόμα πρόκληση, μετατρέποντας σε τζαμί και τη Μονή της Χώρας, ενέργεια που προσβάλει τον χαρακτήρα ενός ακόμη μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και πλήττει τον διαθρησκειακό και διαπολιτισμικό διάλογο”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων