19/02/2024 19/02/2024 Για την Τουρκική βάση στην Ανταρκτική θα μιλήσει την Δευτέρα 26-2-2024 ο Υποναύαρχος ε.α. Συμεών Κωνσταντινίδης Π.Ν. στην Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης. Η Εκδήλωση γίνεται σε συνδιοργάνωση με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ναυτικής Αεροπορίας στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης στις 19:00, και η είσοδος είναι Ελεύθερη. O κ. Κωνσταντινίδης θα αναφερθεί στο γεγονός ότι η σήμερα...
19 Φεβρουαρίου, 2024 - 16:17
Τελευταία ενημέρωση: 19/02/2024 - 15:06

Η Τουρκική βάση στην Ανταρκτική από τον Υποναύαρχο Σ. Κωνσταντινίδη στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης

Διαδώστε:
Η Τουρκική βάση στην Ανταρκτική από τον Υποναύαρχο Σ. Κωνσταντινίδη στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης

Για την Τουρκική βάση στην Ανταρκτική θα μιλήσει την Δευτέρα 26-2-2024 ο Υποναύαρχος ε.α. Συμεών Κωνσταντινίδης Π.Ν. στην Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης. Η Εκδήλωση γίνεται σε συνδιοργάνωση με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ναυτικής Αεροπορίας στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης στις 19:00, και η είσοδος είναι Ελεύθερη.

O κ. Κωνσταντινίδης θα αναφερθεί στο γεγονός ότι η σήμερα Τουρκική σημαία κυματίζει στην Ανταρκτική χάρη σε Τούρκους ερευνητές σε επιστημονική αποστολή. Ο υπουργός Επιστημών, Φαρούκ Ουζλού το 2017 αποκάλυψε θέμα εδαφικών διεκδικήσεων (και) στον Νότιο Πόλο! Μάλιστα, τις απίστευτες δηλώσεις, που δείχνουν -αν μη τι άλλο- τον ρόλο παγκόσμιας δύναμης που επιδιώκει να διαδραματίσει η Τουρκία, επιχειρεί να τις θεμελιώσει, όπως φαίνεται, σε ένα ιστορικό έγγραφο.

Συγκεκριμένα, τον Πορτολάνο, τον περίφημο χάρτη του κόσμου που δημιούργησε ο ελληνικής καταγωγής (πλην εξωμότης) Πίρι Ρέις, ο περίφημος χαρτογράφος και θαλασσοπόρος του 15ου αιώνα. Έναν χάρτη που συμπεριελάμβανε στο κατώτερο τμήμα του, το 1513, και τμήματα της Ανταρκτικής. Αυτό το χάρτη θέλουν να τον παρουσιάσουν στο μουσείο, όπου εκτίθενται τα έγγραφα των κρατών που διεκδικούν κυριότητα της Ανταρκτικής.

Η Τουρκία αποτελεί από το 1995 μέλος της Συνθήκης της Ανταρκτικής (όπως και η Ελλάδα από το 1987), όμως έως τώρα δεν ήταν μεταξύ των επτά κρατών που εγείρουν εδαφικές διεκδικήσεις. Θα παρουσιαστούν οι 8 μέχρι σήμερα αποστολές της Τουρκίας στην Ανταρκτική αλλά και τα μελλοντικά σχέδια της για για μόνιμη παρουσία με την δημιουργία μεγάλης μόνιμης επιστημονικής βάσης. Τα υπόλοιπα στην ενδιαφέρουσα ομιλία του Υποναυάρχου κ. Συμεωνίδη την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024.

BΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Υποναύαρχος ΣΥΜΕΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΠΝ, γεννήθηκε στα Χανιά το 1960.

Παρακολούθησε όλα τα σταδιοδρομικά σχολεία εσωτερικού που προβλέπονται από τον βαθμό του και είναι απόφοιτος της Ναυτικής Σχολής Πολέμου από όπου και απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Ναυτική Επιστήμη και Στρατηγική. Επιπρόσθετα, έχει αποφοιτήσει από τα σχολεία Ανθυποβρυχιακού πολέμου, Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ) και από το αντίστοιχο του Πολεμικού Ναυτικού της Αμερικής στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ, Σχολείο κέντρου επιχειρήσεων Πολεμικού Ναυτικού της Αμερικής στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ, Σχολείο Ιπταμένου Αεροναυτίλου της Πολεμικής Αεροπορίας (Tacco), Σχολείο Ελεγκτού Εναέριας κυκλοφορίας (air controller) του ΠΝ και από το αντίστοιχο της Αμερικής στη Φλόριντα των ΗΠΑ , Σχολείο ελεγκτού Αναχαιτίσεων (air intercept controller) της Αμερικής στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ και από αντίστοιχο στη Λάρισα της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και από σχολείο επιτελών Ναρκοπολέμου (Mine Warfare staff officer School) του ΝΑΤΟ, σχολείο Τακτικής Ναρκοπολέμου καθώς και σχολείου Συμμαχικού Παγκόσμιου Πληροφοριακού Συστήματος Πλοήγησης (Allied Worldwide Navigational Information System) στην σχολή Ναρκοπολέμου του Βελγικού Πολεμικού Ναυτικού στη Οστάνδη του Βελγίου.

Έχει αποκτήσει μεταπτυχιακό τίτλο Ωκεανογραφίας – Μετεωρολογίας (Master of Science in OCEANOGRAPHY – METEOROLOGY USA) από το Πανεπιστήμιο NAVAL POSTGRADUATE SCHOOL (NPS) MONTEREY CA, στο Μόντερεϊ της Καλιφόρνιας Αμερικής. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του έχει υπηρετήσει σε διάφορες μονάδες του Αρχηγείου Στόλου μεταξύ των οποίων Αντιτορπιλικά, Ναρκαλιευτικά, Ναρκοθηρευτικά, Πυραυλακάτους καθώς και Αεροσκάφη Ναυτικής Συνεργασίας ως Αξιωματικός Επιστασιών, Αεροναυτίλος, Ύπαρχος, Κυβερνήτης και Διοικητής. Επιπρόσθετα, στη Διοίκηση Ναρκοπολέμου ως διευθυντής επιχειρήσεων καθώς και ως Επιστολέας.

Έχει διδάξει ΣΧΟΛΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΑΥΤΙΚΟΥ (ΣΜΥΝ) και στη ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ (ΣΝΔ).

Έχει δώσει διαλέξεις στη Σχολή Ικάρων, στο Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ) στην Σχολή Εθνικής Αμύνης. Εχει δημοσιεύσει διάφορες μελέτες στα περιοδικά ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ, ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΣ, ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥΣ ΑΠΟΗΧΟΥΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΑ,

Σήμερα ασχολείται με την Ιστορία και συγγράφει βιβλίο σχετικά με τους ατρόμητους Κρητικούς ναύτες ως τελευταίοι ηρωικοί μαχητές του Βυζαντίου και η θυελλώδης διαδρομή της εικόνας της Παναγίας από την Κωνσταντινούπολη και τα Ανάκτορα του Αυτοκράτορα στην εκκλησία Ευαγγελίστρια του χωριού Φρε στον Αποκόρωνα Χανίων.

Επίσης είναι ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Ελληνικής Εταιρείας Πολικών Ζωνών ΕΛΕΠΟΖ και του Ελληνικού Συνδέσμου Ναυτικής Αεροπορίας ΕΣΝΑ.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων