07/12/2020 07/12/2020 Φτωχότερη είναι από την 6 η Δεκεμβρίου, είναι η οικογένεια του ΚΕΣΟ, αφού η Τζένη Τζουμάνη τακτικό μέλος του ΔΣ του φορέα, έχασε την άνιση πάλη με τον καρκίνο και άνοιξε τα πανιά της για τις γειτονιές των Αγγέλων. Η Ευγενία Τσουμάνη – Σπέντζα γεννήθηκε στην Αθήνα και καταγόταν από τα Ζαγοροχώρια της Ηπείρου. Φοίτησε...
07 Δεκεμβρίου, 2020 - 18:13

Η Τζένη Τσουμάνη Σπέντσα μέλος του ΔΣ του ΚΕΣΟ έχασε τη μάχη με τη ζωή

Διαδώστε:
Η Τζένη Τσουμάνη Σπέντσα μέλος του ΔΣ του ΚΕΣΟ έχασε τη μάχη με τη ζωή

Φτωχότερη είναι από την 6 η Δεκεμβρίου, είναι η οικογένεια του ΚΕΣΟ, αφού η Τζένη Τζουμάνη τακτικό μέλος του ΔΣ του φορέα, έχασε την άνιση πάλη με τον καρκίνο και άνοιξε τα πανιά της για τις γειτονιές των Αγγέλων.

Η Ευγενία Τσουμάνη – Σπέντζα γεννήθηκε στην Αθήνα και καταγόταν από τα Ζαγοροχώρια της Ηπείρου. Φοίτησε στο Τοσίτσειο-Αρσάκειο σχολείο Αθηνών και σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών πραγματοποιώντας στη συνέχεια μεταπτυχιακές σπουδές στο ευρωπαϊκό δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Urbino της Ιταλίας.

Ήταν μια αγωνίστρια της ζωής, αφού χήρεψε πολύ νωρίς και αναγκάστηκε να μεγαλώσει την κόρη της Ιωάννα Σπέντζα, μόνη.

Την περίοδο 2003-2004 διετέλεσε πρόεδρος του Ενιαίου Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθώτων, την περίοδο 2004-2009 διετέλεσε γενική γραμματέας ισότητας στο Υπουργείο Εσωτερικών, επί υπουργίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Στις εκλογές του 2007 συμπεριελήφθη σε μη εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία, εξελέγη όμως το 2009 ως βουλευτής επικρατείας με το κόμμα της ΝΔ.

Από το 2013 έως σήμερα με επιλογή του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ορίστηκε μέλος του ΔΣ του Κέντρου Στήριξης Οικογενείας –Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Με την Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη έχει αναπτύξει δεσμούς φιλίας, ειλικρινούς και βαθειάς εκτίμησης από το 2003, όταν εκείνη υπηρετούσε ως Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων(ΓΓΙΦ) και η κα Πίνη εργαζόταν ως συντάκτης στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ με εξειδίκευση σε θέματα και πολιτικές Ισότητας των Φύλων & Οικογένειας.

Στο ενεργητικό της Τζένης Τσουμάνη οφείλεται η ψήφιση του Ν. 3500/2006 «Περί ενδοοικογενειακής Βίας»- ΦΕΚ 232/Α&/24.10.2006, που συνυπέγραψαν ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας και οι συναρμόδιοι υπουργοί της Κυβέρνησης.

Στο ΔΣ του ΚΕΣΟ συνεργάστηκε υποδειγματικά με τον Αν. Πρόεδρο Πανιερώτατο Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο, καθώς και τα άλλα μέλη του ΔΣ, ώστε το ΚΕΣΟ ως Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Αρχιεπισκοπής να κάνει δράσεις καινοτόμες για την πορεία του & τους ωφελούμενους του. Πολλές φορές ως μέλος του ΔΣ συμμετείχε με απλότητα στις διανομές του ΚΕΣΟ, στο Κοινωνικό μας Παντοπωλείο

Τα τελευταία χρόνια διατελούσε παράλληλα μέλος του ΔΣ του ΙΟΒΕ. Έτσι, έφερε σε επικοινωνία το ΚΕΣΟ με τον Πρόεδρο της Τράπεζας Τροφίμων & του Ιδρύματος Καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Παναγή Βουρλούμη, όπου έχει αναπτυχθεί μια επιδοματική συνεργασία

Το 2018 όταν το ΚΕΣΟ ξεκίνησε την δράση του εμβολιασμού των παιδιών με το εμβόλιο της Μηνιγγίτιδας Β΄, τότε η Τζένη βοήθησε με το ποσό των 3000 Ευρώ για την αγορά μερικών εξ αυτών. Υπερθεμάτισε και πρωτοστάτησε στη μετατροπή των Εργαστήριων Δεξιοτήτων ως Κέντρα Δια βίου Μάθησης.

Αποδέχτηκε την πρόταση του Αν. Προέδρου του ΚΕΣΟ Πανιερώτατου Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου, να επισκεφτεί όλο το ΔΣ του ΚΕΣΟ το Φεβρουάριο του 2019 το Βατικανό. Συμμετείχε ενεργά από κοινού με τα άλλα μέλη του ΔΣ του ΚΕΣΟ στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν όταν ήρθαν στην Ελλάδα τα σκηνώματα της Αγ. Βαρβάρας & της Αγ. Ελένης.

Συλλυπητήρια για τον θάνατο της δικηγόρου και πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ευγενίας Τσουμάνη – Σπέντζα απέστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μησοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος

Σήμερα Δευτέρα 7/12 το ΔΣ του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας σε έκτακτη Διαδικτυακή σύγκληση του, αποφάσισε να αφιερώσει στη μνήμη της την λειτουργία των εργαστηρίων Δεξιοτήτων του ΚΕΣΟ, τα οποία με το ΦΕΚ 4002 Τεύχος Β΄ της 18.9.2020 έχουν πιστοποιηθεί ως Κέντρα Δια βίου Μάθησης Επιπέδου 1.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΣΟ εξέδωσε Δελτίου Τύπου όπου αναφέρει:

Με συγκίνηση, θλίψη και βαθειά λύπη το ΔΣ του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας, Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο οποίο η Ευγενία Τζουμάνη, διατέλεσε με ορισμό του Προέδρου αυτού, Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου τακτικό μέλος από το 2013 έως την 6.12.2020 ημέρα που αποδήμησε, συνεδρίασε διαδικτυακά υπό την προεδρία του αναπληρωτή Πρόεδρου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου και αποφάσισε τα ακόλουθα:

1. Να εκφράζει τα θερμά του Συλλυπητήρια στην οικογένεια της Ευγενίας Τσουμάνη, που έφυγε από κοντά μας για τις γειτονιές των αγγέλων.

2. Να αφιερώσει στη μνήμη της την λειτουργία των πιστοποιημένων Εργαστηρίων Δεξιοτήτων του ΚΕΣΟ ως Κέντρα Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου -1.

Στη συνεδρίαση συμμετείχε και η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη.

Καλό κατευόδιο στο αιώνιο ταξίδι σου πολυαγαπημένη μας Τζένη. Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
† Ο Φαναρίου Αγαθάγγελος
Αναπληρωτής Πρόεδρος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων