11/02/2020 11/02/2020 «Δήλωση» για την κατάσταση του σερβικού λαού στο Μαυροβούνιο, αναμένεται να υιοθετήσει στην επόμενη συνεδρίασή της η εθνοσυνέλευση της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, με αφορμή τις διαμαρτυρίες για ένα νέο θρησκευτικό νόμο. Βουλευτές προτείνουν το έγγραφο αυτό που θα συζητηθεί στις 18 Φεβρουαρίου να εκφράζει μεταξύ άλλων, ” τη βαθιά ανησυχία για τη κατάσταση των...
11 Φεβρουαρίου, 2020 - 9:29
Τελευταία ενημέρωση: 11/02/2020 - 8:49

Η Βοσνία στηρίζει τους Σέρβους του Μαυροβουνίου

Διαδώστε:
Η Βοσνία στηρίζει τους Σέρβους του Μαυροβουνίου

«Δήλωση» για την κατάσταση του σερβικού λαού στο Μαυροβούνιο, αναμένεται να υιοθετήσει στην επόμενη συνεδρίασή της η εθνοσυνέλευση της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, με αφορμή τις διαμαρτυρίες για ένα νέο θρησκευτικό νόμο.

Βουλευτές προτείνουν το έγγραφο αυτό που θα συζητηθεί στις 18 Φεβρουαρίου να εκφράζει μεταξύ άλλων, ” τη βαθιά ανησυχία για τη κατάσταση των Σέρβων στο Μαυροβούνιο και συχνές παραβιάσεις στα βασικά ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα του σερβικού λαού “.

Και να καταδικάζει αυτό που ονομάζεται “διάκριση εις βάρος Σέρβων στο Μαυροβούνιο, οι οποίοι έχουν εξαιρεθεί από σχεδόν κάθε σφαίρα λήψης αποφάσεων και διαχείρισης”.

Η διακήρυξη αναμένεται να καταδικάζει τις «επιθέσεις εναντίον της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο» και να ζητά την κατάργηση του πρόσφατα εγκριθέντος νόμου για τις θρησκευτικές κοινότητες στο Μαυροβούνιο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων