23/10/2021 09/11/2021 Την Πέµπτη, 21 Οκτωβρίου 2021, η βουλευτής της επαρχίας Οντάριο στον Καναδά (Oakville North-Burlington) κα Έφη Τριανταφυλλοπούλου, η οποία είναι επίσης κοινοβουλευτικός Βοηθός του υπουργού Μακροχρόνιας Φροντίδας, έκανε δήλωση στη Βουλή του Οντάριο, προκειµένου να τιµήσει και να γιορτάσει τα τριάντα χρόνια από την εκλογή του Παναγιωτάτου Οικουµενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολοµαίου, ως Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως και...
23 Οκτωβρίου, 2021 - 10:58
Τελευταία ενημέρωση: 09/11/2021 - 22:28

Η Βουλή του Οντάριο τίμησε τον Οικουµενικό Πατριάρχη

Διαδώστε:
Η Βουλή του Οντάριο τίμησε τον Οικουµενικό Πατριάρχη

Την Πέµπτη, 21 Οκτωβρίου 2021, η βουλευτής της επαρχίας Οντάριο στον Καναδά (Oakville North-Burlington) κα Έφη Τριανταφυλλοπούλου, η οποία είναι επίσης κοινοβουλευτικός Βοηθός του υπουργού Μακροχρόνιας Φροντίδας, έκανε δήλωση στη Βουλή του Οντάριο, προκειµένου να τιµήσει και να γιορτάσει τα τριάντα χρόνια από την εκλογή του Παναγιωτάτου Οικουµενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολοµαίου, ως Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώµης.

Με ανακοίνωση της η Αρχιεπισκοπή Καναδά ευχαριστεί την βουλευτή για την πρωτοβουλία επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, χαρακτηριστικά: «Εκ µέρους των Ορθοδόξων Χριστιανών σε όλο τον Καναδά, η Αρχιεπισκοπή και οι ευλαβείς χριστιανοί εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στην Βουλευτή κα Έφη Τριανταφυλοπούλου για την υπέροχη πρωτοβουλία και µαζί της συγχαίρουν τον Οικουµενικό Πατριάρχη Βαρθολοµαίο για αυτή την ιστορική επέτειο. Άξιος!».

 

Αναλυτικά, η δήλωση της βουλευτού Έφης Τριανταφυλλοπούλου αναφέρει τα εξής;

Σήµερα θα ήθελα να τιµήσω τον Παναγιώτατο Οικουµενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολοµαίο Α΄, αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως-Νέας Ρώµης και πνευµατικό ηγέτη των σχεδόν τριακοσίων εκατοµµυρίων ορθοδόξων χριστιανών παγκοσµίως.

Η 22α Οκτωβρίου 2021, σηµατοδοτεί την 30ή επέτειο από την εκλογή του ως αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώµης και ως Οικουµενικού Πατριάρχη. Είναι ο µακροβιότερος Πατριάρχης στην ιστορία της έδρας της Κωνσταντινούπολης, του πρώτου θρόνου της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Οραµατιστής ηγέτης και γεφυροποιός, ο Οικουµενικός Πατριάρχης έχει αυξήσει τη συνεργασία εντός της Ορθόδοξης κοινότητας και έχει προωθήσει το διάλογο και την ειρήνη µεταξύ όλων των θρησκειών. Είναι επίσης γνωστός για την προώθηση της θρησκευτικής ελευθερίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της καταπολέµησης της εµπορίας ανθρώπων.

Το έργο του σχετικά µε την περιβαλλοντική προστασία, του χάρισε τον τίτλο «ο Πράσινος Πατριάρχης».

Το περιοδικό Time τον έχει χαρακτηρίσει ως έναν από τους πιο σηµαντικούς ανθρώπους με επιρροή στον κόσµο.

Μιλά έξι γλώσσες -ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, γερµανικά, ιταλικά και τουρκικά- και επίσης µιλά άπταιστα κλασσικά ελληνικά και λατινικά.

Το Οντάριο έχει µια ισχυρή και ζωντανή ορθόδοξη χριστιανική κοινότητα, συμπεριλαμβανομένου και του εκπροσώπου του Πατριάρχη στον Καναδά, Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Σωτηρίου.

Εκ µέρους όλων των µελών της Βουλής του Οντάριο, θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή συγχαρητήρια στον Παναγιώτατο για την ιστορική επέτειό του και την 30 χρονη διακονία του διεθνώς.

 

Δείτε το σχετικό βίντεο από τη Βουλή:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων