13/10/2019 13/10/2019 Φωτογραφίες: Γιώργος Φερδής, θεολόγος -δημοσιογράφος Τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών η χειροτονία του νέου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο. Παρόντες ήταν, συλλειτουργούντες και συμπροσευχόμενοι, 36 Μητροπολίτες. «Η εκλογή σου είναι και ένα σημασιολογικό στοιχείο για την Εκκλησία μας και γιατί όχι και για το...
13 Οκτωβρίου, 2019 - 8:59
Τελευταία ενημέρωση: 13/10/2019 - 17:36

Η χειροτονία του νέου Μητρ. Καλαβρύτων (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η χειροτονία του νέου Μητρ. Καλαβρύτων (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Φωτογραφίες: Γιώργος Φερδής, θεολόγος -δημοσιογράφος

Τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών η χειροτονία του νέου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο. Παρόντες ήταν, συλλειτουργούντες και συμπροσευχόμενοι, 36 Μητροπολίτες.

«Η εκλογή σου είναι και ένα σημασιολογικό στοιχείο για την Εκκλησία μας και γιατί όχι και για το Έθνος. Ο Κύριος μας, μας δίδαξε και ζητάει από εμάς να είμαστε ενωμένοι. Το πρόσωπό σου ένωσε όλα τα μέλη της Ιεραρχίας» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος απευθυνόμενος στον νέο Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμο.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην ιστορία της Μητροπόλεως Καλαβρύτων, αλλά και στους άξιους προκατόχους του νέου Μητροπολίτη.

Ολοκληρώνοντας τον λόγο του ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε στον νέο Μητροπολίτη η πορεία του να είναι «πορεία Ιησού Χριστού, Αυτού που είπε να αγαπάμε τα πρόβατά του και να θυσιαζόμαστε για αυτά».

Δείτε το βίντεο με τον χειροτονηστήριο λόγο του Μητροπολίτη Καλαβρύτων:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΤΗΡΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων