11/12/2019 11/12/2019 Με υψηλή εκκλησιαστική και ιεροψαλτική εκπροσώπηση, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση αφιερωμένη στον Μοναχό Ματθαίο Βατοπαιδινό (1774-1849) – 170 χρόνια από τη κοίμησή του, στο Θέατρο Παλλάς, κατά την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου. Ακολούθησε η εναρκτήρια ομιλία του Γέροντα Εφραίμ, Καθηγουμένου...
11 Δεκεμβρίου, 2019 - 15:57
Τελευταία ενημέρωση: 11/12/2019 - 18:37

Η «πανδαισία» της Βυζαντινής Μουσικής στο Θέατρο Παλλάς

Διαδώστε:
Η «πανδαισία» της Βυζαντινής Μουσικής στο Θέατρο Παλλάς

Με υψηλή εκκλησιαστική και ιεροψαλτική εκπροσώπηση, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση αφιερωμένη στον Μοναχό Ματθαίο Βατοπαιδινό (1774-1849) – 170 χρόνια από τη κοίμησή του, στο Θέατρο Παλλάς, κατά την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Ακολούθησε η εναρκτήρια ομιλία του Γέροντα Εφραίμ, Καθηγουμένου της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου με θέμα: Η ψαλτική τέχνη στη λατρεία- Συμβολή Ματθαίου Βατοπαιδινού.

Εν συνεχεία, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν περίτεχνα μέλη του τιμώμενου Βατοπαιδινού μελοποιού.

Έψαλλε ο «Χορός Αγιορειτών Πατέρων» με χοράρχη τον Γέροντα Δαμασκηνό Νεοσκητιώτη, οι «Μαΐστορες της Ψαλτικής Τέχνης» με Χοράρχη τον Αχιλλέα Χαλδαιάκη και η «Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία» με Χοράρχη τον Γεώργιο Κωνσταντίνου, και οι μονοφωνάρηδες Γρηγόριος Νταραβάνογλου, Άρχων Μαΐστωρ της Μ.τ.Χ.Ε., Ιωάννης Χασανίδης, Πρωτοψάλτης της Ι. Μονής Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης, Δημήτριος Γαλάνης, Πρωτοψάλτης και Χοράρχης του Χορού Ψαλτικής «Κλείδα» και Γεώργιος Κωνσταντίνου, Χοράρχης της Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ «ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ» ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ:

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων