14/11/2020 14/11/2020 Σήμερα τελικά θα γίνουν οι ανακοινώσεις από την υπουργό Παιδείας για τη λειτουργία των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων και των βρεφονηπιακών σταθμών, καθώς η συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας δεν είχε ολοκληρωθεί χθες έως τις 6 το απόγευμα -όπως έγινε γνωστό κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας. Όπως σημειώθηκε, η...
14 Νοεμβρίου, 2020 - 9:58
Τελευταία ενημέρωση: 14/11/2020 - 10:05

Η υπ. Παιδείας ανακοινώνει σήμερα τι θα γίνει με τα σχολεία

Διαδώστε:
Η υπ. Παιδείας ανακοινώνει σήμερα τι θα γίνει με τα σχολεία

Σήμερα τελικά θα γίνουν οι ανακοινώσεις από την υπουργό Παιδείας για τη λειτουργία των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων και των βρεφονηπιακών σταθμών, καθώς η συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας δεν είχε ολοκληρωθεί χθες έως τις 6 το απόγευμα -όπως έγινε γνωστό κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας. Όπως σημειώθηκε, η κυβέρνηση ανέμενε την εισήγηση της επιτροπής προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις της, οι οποίες τελικά θα ανακοινωθούν σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε χθες λίγο πριν από τις επτά, με τους ειδικούς να καταλήγουν στην εισήγηση για κλείσιμο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα: Η εισήγηση, δηλαδή, αφορά δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία καθώς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Παράλληλα, οι ειδικοί- σύμφωνα πάντα με πληροφορίες- εισηγούνται να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία ειδικής αγωγής, όπως είχε γίνει και στο πρώτο lockdown.

Στόχος ο περιορισμός της κινητικότητας και η ανάσχεση του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχαν τρία διαφορετικά σενάρια:

-Να κλείσουν τα σχολεία στη Θεσσαλονίκη και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας
-Να κλείσουν μόνο στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές
-Να κλείσουν όλα τα σχολεία της χώρας

Τελικά επικράτησε το τελευταίο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων