17/12/2019 17/12/2019 Με ηλιόλουστο καιρό η Ζάκυνθος τιμά τον Προστάτη και Πολιούχο της Άγιο Διονύσιο και φέτος 17 Δεκεμβρίου 2019. Στις 2 μετά τα μεσάνυχτα άρχισε η Ιερά Αγρυπνία, στις 7.30 το ξημέρωμα η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ετελέσθη Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία. Στις 11 ξεκίνησε η Λιτάνευση του Σεπτού Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου στην πόλη...
17 Δεκεμβρίου, 2019 - 12:00
Τελευταία ενημέρωση: 17/12/2019 - 12:25

Η Ζάκυνθος «προσκυνά» τον Άγ. Διονύσιο (βίντεο)

Διαδώστε:
Η Ζάκυνθος «προσκυνά» τον Άγ. Διονύσιο (βίντεο)

Με ηλιόλουστο καιρό η Ζάκυνθος τιμά τον Προστάτη και Πολιούχο της Άγιο Διονύσιο και φέτος 17 Δεκεμβρίου 2019.

Στις 2 μετά τα μεσάνυχτα άρχισε η Ιερά Αγρυπνία, στις 7.30 το ξημέρωμα η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ετελέσθη Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Στις 11 ξεκίνησε η Λιτάνευση του Σεπτού Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου στην πόλη της Ζακύνθου.

Την επισημότητα της εορτής ανήγγειλε η Φιλαρμονική του Δήμου Ζακυνθίων, παιανίζοντας.

Την Ιερή Πομπή πλαισίωσαν έξω από τον Ναό, άγημα αποδόσεως τιμών της 117 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, οι Φιλαρμονικές του Δήμου Ζακυνθίων και των περιοχών Αλυκών και Αρτεμισίων, τμήματα Προσκόπων και Οδηγών, αντιπροσωπείες Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών.

Εκκλησιαστικοί τελετάρχες ήταν ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος του Οικ. Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβ. Χαράλαμπος Κυπριώτης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων