02/02/2020 02/02/2020 Το πιλοτικό πρόγραμμα, «Νέα Γενιά Ανακύκλωσης», που υλοποιείται στον δήμο Ιωαννίνων, εγκαινίασε στις 11 το πρωί, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, παρουσία του Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μαξίμου. Ο κ. Θεοδωρικάκος, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα εγκαίνια του νέου χώρου της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, για την οποία εξέφρασε την σιγουριά ότι θα γίνει η «νέα μόδα...
02 Φεβρουαρίου, 2020 - 16:28
Τελευταία ενημέρωση: 02/02/2020 - 16:54

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει η Εκκλησία στην ανακύκλωση

Διαδώστε:
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει η Εκκλησία στην ανακύκλωση

Το πιλοτικό πρόγραμμα, «Νέα Γενιά Ανακύκλωσης», που υλοποιείται στον δήμο Ιωαννίνων, εγκαινίασε στις 11 το πρωί, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, παρουσία του Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μαξίμου.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα εγκαίνια του νέου χώρου της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, για την οποία εξέφρασε την σιγουριά ότι θα γίνει η «νέα μόδα στην Ελλάδα», γιατί όπως τόνισε την αγκάλιασε η νέα γενιά. Ο υπουργός, χαρακτήρισε τα Γιάννενα πρωταθλητή της ανακύκλωσης, γεγονός που οφείλεται: «στην πρωτοπόρα δράση και συνεργασία της Εκκλησίας, του δήμου, της Περιφέρειας, όλου του δυναμικού των νέων παιδιών και της τοπικής κοινωνίας», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

Ο Σεβασμιώτατος από την πλευρά του, τόνισε, ότι: “η Μητρόπολη Ιωαννίνων, ετοιμάζει σε παρακείμενο χώρο, ένα Σχολείο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, ώστε μαθητές όχι μόνο από τα Ιωάννινα, αλλά από όλες τις περιοχές της χώρας, να παρακολουθούν σεμινάρια, μαθήματα που αφορούν στο περιβάλλον , την προστασία του και την διαχείριση των υλικών με κέρδος για την κοινωνία και την οικονομία”.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Δήμαρχος της πόλης Μωυσής Ελισάφ.

«Η ανακύκλωση, είναι η συμφιλίωση του ανθρώπου με το περιβάλλον, το οποίο δεν είναι αντίπαλος μας», υπογράμμισε με έμφαση ο κ. Τασούλας, κατά τη διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων