10/11/2019 10/11/2019 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάσθηκε στις 9-11-2019, η Ιερά Μνήμη τόσο της Οσίας Θεοκτίστης της εν Πάρω όσο και του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του εν Αιγίνη, στον Πανηγυρίζοντα Παλαιοχριστιανικό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου, όπου και ασκήτεψε η Οσία Θεοκτίστη και εντός του οποίου βρίσκεται ο τάφος της. Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο...
10 Νοεμβρίου, 2019 - 18:47
Τελευταία ενημέρωση: 10/11/2019 - 18:45

Η Παροικιά της Πάρου εόρτασε την Πολιούχο Οσία Θεοκτίστη

Διαδώστε:
Η Παροικιά της Πάρου εόρτασε την Πολιούχο Οσία Θεοκτίστη

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάσθηκε στις 9-11-2019, η Ιερά Μνήμη τόσο της Οσίας Θεοκτίστης της εν Πάρω όσο και του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του εν Αιγίνη, στον Πανηγυρίζοντα Παλαιοχριστιανικό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου, όπου και ασκήτεψε η Οσία Θεοκτίστη και εντός του οποίου βρίσκεται ο τάφος της.

Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Παροναξίας, κ. Καλλίνικος.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Αρσένιος Μελισσιανός.

Προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Χειροθεσία εις Αναγνώστη του κ. Δημητρίου Καραπαναγιώτη, Υποπυραγού και Προϊσταμένου του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πάρου. Εν συνεχεία προέστη της Ιεράς Λιτανεύσεως των Ιερών Εικόνων και των Σεπτών Λειψάνων της Οσίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων