13/03/2020 13/03/2020 Στα 117 ανέρχονται πλέον τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου και του 66χρονου που απεβίωσε στο νοσοκομείο της Πάτρας, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα. Τα περισσότερα θετικά κρούσματα εντοπίζονται πλέον στην περιοχή της Αττικής. Από τα κρούσματα αυτά 82 είναι εισαγόμενα, 25 είναι επαφές τους και 10...
13 Μαρτίου, 2020 - 8:14
Τελευταία ενημέρωση: 13/03/2020 - 8:02

Ιεράρχες και Ιερείς στον “κοινό αγώνα” 

Διαδώστε:
Ιεράρχες και Ιερείς στον “κοινό αγώνα” 

Στα 117 ανέρχονται πλέον τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου και του 66χρονου που απεβίωσε στο νοσοκομείο της Πάτρας, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα.
Τα περισσότερα θετικά κρούσματα εντοπίζονται πλέον στην περιοχή της Αττικής. Από τα κρούσματα αυτά 82 είναι εισαγόμενα, 25 είναι επαφές τους και 10 χαρακτηρίζονται «ορφανά», που σημαίνει ότι εντοπίστηκαν από δειγματοληπτικό έλεγχο στην κοινότητα και δεν γνωρίζουμε την πηγή μετάδοσης.
Σε παγκόσμια κλίμα, το πρωί ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αριθμούσε περισσότερα από 128.000 κρούσματα και τουλάχιστον 4.720 θανάτους.
Μέσα στο κλίμα αυτό οι Προκαθήμενοι των Ορθοδόξων Εκκλησιών εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες συντάσσονται με τις αποφάσεις των αρμοδίων υπευθύνων φορέων σχετικά με την λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προφύλαξη της δημόσιας υγείας. Παράλληλα επιβεβαιώνουν την απόφαση για συνέχιση της τέλεσης των ιερών ακολουθιών και προσευχής.
Οι ανακοινώσεις των Ορθοδόξων Εκκλησιών σε όλον τον κόσμο έχουν μία κοινή γενική αρχή: «Διατηρούμε την πίστη μας στον Θεό και εμπιστευόμαστε την επιστήμη».

Η Εκκλησία της Ελλάδος εξέδωσε ειδική δέηση για τον κορωνοϊό.

Πρόκειται για τη δέηση υπέρ της αποτροπής εξαπλώσεως της νόσου, την οποία έχει προαναγγείλει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος για την προσεχή Κυριακή 15 Μαρτίου, Β’ Κυριακή των Νηστειών.
Εκτός από τους Προκαθημένους, εγκυκλίους για τα μέτρα προφύλαξης δημοσιεύουν και οι Μητροπόλεις τις Ελλάδος (τις ανακοινώσεις μπορείτε να διαβάσετε στην κατηγορία ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΡΓΟ).

Επίσης με συνεντεύξεις τους στα Μέσα Μαζικής Ενωμέρωσης καλούν το ποίμνιο να συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των αρχών, και τις ευπαθείς ομάδες να αποφεύγουν συναθροίσεις σε χώρες όπου συγκεντρώνεται πολύς κόσμος.
Παράλληλα, καλούν σε προσευχή τους πιστούς και απαντούν στην επίθεση που έχει δεχθεί η Εκκλησία, η οποία έχει βρεθεί στο στόχαστρο.
Αλλά και Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος λαμβάνει θέση στο θέμα που έχει ανακύψει.
“Με την εμφάνιση του ιού Covid-19 εντείνεται η επιθετικότητα εναντίον της Εκκλησίας και του Κλήρου από τους γνωστούς κύκλους αλλά και μεμονωμένα άτομα, οι οποίοι με μίσος τις περισσότερες φορές αλλά και με αρκετή δόση ειρωνείας ρίχνουν το δηλητήριο τους. Ακούσαμε αυτές τις μέρες να μιλούν ακόμα και για χωρισμό Εκκλησίας και κράτους και πραγματικά δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως σχετίζεται το θέμα της προσβολής των ανθρώπων από τον ιό με το θέμα του χωρισμού Εκκλησίας – Κράτους” αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του και προσθέτει “Όσον αφορά τον κίνδυνο που μπορεί να προέλθει από τον συνωστισμό σε κλειστούς χώρους, ως Ι.Σ.Κ.Ε., συντασσόμεθα απόλυτα με τις οδηγίες του κράτους και τους αρμόδιους φορείς. Δεν μπορούμε να ρισκάρουμε και να κινδυνεύσουν ζωές εξ αιτίας της ανευθυνότητας μας”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων