10/03/2021 10/03/2021 O μοναδικός ιερέας δικυκλιστής, διασώστης του ΕΚΑΒ μιλάει στο ραδιόφωνο της Πεμπτουσίας για το διπλό λειτούργημα που επιτελεί καθημερινά εδώ και αρκετά χρόνια. Μιλώντας στην εκπομπή “ορθόδοξες διαδρομές” και στο δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο αναφέρει μεταξύ άλλων πώς “όλοι μας κουβαλάμε ένα Σταυρό στην ζωή μας και τον πόνο , όμως η αγάπη για τον άνθρωπο...
10 Μαρτίου, 2021 - 20:46
Τελευταία ενημέρωση: 10/03/2021 - 23:09

Ιερέας διασώστης του ΕΚΑΒ στο ραδιόφωνο της Πεμπτουσίας

Διαδώστε:
Ιερέας διασώστης του ΕΚΑΒ στο ραδιόφωνο της Πεμπτουσίας

O μοναδικός ιερέας δικυκλιστής, διασώστης του ΕΚΑΒ μιλάει στο ραδιόφωνο της Πεμπτουσίας για το διπλό λειτούργημα που επιτελεί καθημερινά εδώ και αρκετά χρόνια.

Μιλώντας στην εκπομπή “ορθόδοξες διαδρομές” και στο δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο αναφέρει μεταξύ άλλων πώς “όλοι μας κουβαλάμε ένα Σταυρό στην ζωή μας και τον πόνο , όμως η αγάπη για τον άνθρωπο είναι το πιο σημαντικό στην ζωή μας”.

Ακούστε την εκπομπή:

‘’ Όταν ξεκινάω το πρωί από το σπίτι για να ανέβω στην μηχανή για να πάω να βοηθήσω συνανθρώπους μου, πάντοτε κάνω τον Σταυρό μου και παρακαλώ την Παναγία την Παντοβασίλισσα στην οποία είμαι και εφημέριος, να μας σκεπάζει όλους μας.Σαν άνθρωπος έχω λυγίσει σε περιστατικά όπως η πυρκαγιά στο Μάτι . Ειμαι πατέρας 2 παιδιών, όταν αντίκρυσα αυτές τις εικόνες λύγισα. Ειλικρινά προσπαθώ ακόμα και σήμερα να τις βγάλω από το μυαλό μου αλλά δεν μπορώ.

‘’ Η Πρεσβυτέρα μου είναι η αλήθεια πώς κάποιες φορές φοβάται που ανεβαίνω στην μηχανή και με παρότρυνε να φύγω και να πάω σε κάποιο ασθενοφόρο ως διασώστης, αλλά κατάλαβε πώς δεν πρόκειται να αφήσω το δίκυκλο.

‘’Εχω κινδυνέψει ι αρκετές φορές πηγαίνοντας σε αρκετά περιστατικά, αρκετοί μου έχουν βγάλει μαχαίρι γιατί δεν ήθελαν να τους βοηθήσουμε. Πάντα όμως λέω Θεέ μου βοήθησέ με και ευτυχώς όλα πάνε καλά.Είμαι ευλογημένος γιατί καθημερινά βιώνω το θαύμα της ζωής. Επαναφέρουμε αρκετές φορές ανθρώπους στην ζωή.

‘’Βιώνουμε επίσης την μοναξιά των ανθρώπων γύρω μας.Πρίν λίγο καιρό δεχθήκαμε τηλέφωνο στο ΕΚΑΒ από κάποιον ηλικιωμένο, και μόλις πήγα στο σπίτι του μου είπε πώς θέλω να μιλήσω με κάποιον άνθρωπο, ένα πιάτο φαγητό θα βρώ, αλλά επικοινωνία με κάποιον δεν έχω.

‘’ Όταν βοηθάς τον συνάνθρωπό σου τότε κάνεις πράξη το Αγαπάτε Αλλήλους ‘’ του Τριαδικού μας Θεού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων