09/03/2020 09/03/2020 Στην κατάσταση που επικρατεί στους Αγίους Τόπους αναφορικά με την επιδημία του κορωνοϊού αναφέρθηκε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Trinitas της Ρουμανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας ο αντιπρόσωπος του Πατριαρχείου της Ρουμανίας στους Αγίους Τόπους, Αρχιμανδρίτης Θεόφιλος. “Λόγω της εξάπλωσης του κορώνοϊού και τα κρούσματα που σημειώθηκαν οι παλαιστινιακές αρχές έκλεισαν μέρος των ξενοδοχείων και απαγόρευσαν την πρόσβαση...
09 Μαρτίου, 2020 - 8:28
Τελευταία ενημέρωση: 09/03/2020 - 8:03

Ιεροσόλυμα: Αναμένονται μέτρα λόγω κορωνοϊού

Διαδώστε:
Ιεροσόλυμα: Αναμένονται μέτρα λόγω κορωνοϊού

Στην κατάσταση που επικρατεί στους Αγίους Τόπους αναφορικά με την επιδημία του κορωνοϊού αναφέρθηκε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Trinitas της Ρουμανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας ο αντιπρόσωπος του Πατριαρχείου της Ρουμανίας στους Αγίους Τόπους, Αρχιμανδρίτης Θεόφιλος.

“Λόγω της εξάπλωσης του κορώνοϊού και τα κρούσματα που σημειώθηκαν οι παλαιστινιακές αρχές έκλεισαν μέρος των ξενοδοχείων και απαγόρευσαν την πρόσβαση σε ναούς» υπογράμμισε και πρόσθεσε: “Στην Ιερουσαλήμ, επιτρέπεται η πρόσβαση και οι εκκλησίες είναι ανοιχτές, έτσι οι Θείες Λειτουργίες πραγματοποιούνται μέχρι στιγμής βάσει προγράμματος. Ωστόσο, την επόμενη περίοδο τα μέτρα αναμένεται να καταστούν αυστηρότερα” υπογράμμισε.
Όπως αναφέρει το basilica.ro o ρουμάνικος κλήρος συμβουλεύει εκείνους που είχαν προγραμματισμένες επισκέψεις στους Αγίους Τόπους “να αλλάξουν την ημερομηνία αναχώρησής τους, να περιμένουν μέχρι να διασαφηνιστεί η κατάσταση”, αν και “υπήρχαν προσκυνητές που ήρθαν στην Ιερουσαλήμ πριν ληφθούν αυτά τα μέτρα και προσευχήθηκαν στον Πανάγιο Τάφο, αλλά όχι σε μεγάλους αριθμούς”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων