21/08/2020 21/08/2020 Δέκα εικόνες έκλεψαν ιερόσυλοι από Εκκλησάκι του Δομοκού και συγκεκριμένα το Εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου που βρίσκεται στο νεκροταφείο της Νέας Μάκρης Δομοκού. Σύμφωνα με το ilamia.gr το Εκκλησάκι έχει πέσει θύμα ιερόσυλων και στο παρελθόν ενώ οι Εικόνες είχαν φτιαχτεί από τον τσιφλικά Πανούτσο ,μετά από παραγγελία , το 1911 γα να τοποθετηθούν στο Ναό...
21 Αυγούστου, 2020 - 15:57
Τελευταία ενημέρωση: 21/08/2020 - 16:05

Ιερόσυλοι έκλεψαν δέκα εικόνες από τέμπλο Εκκλησίας στο Δομοκό

Διαδώστε:
Ιερόσυλοι έκλεψαν δέκα εικόνες από τέμπλο Εκκλησίας στο Δομοκό

Δέκα εικόνες έκλεψαν ιερόσυλοι από Εκκλησάκι του Δομοκού και συγκεκριμένα το Εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου που βρίσκεται στο νεκροταφείο της Νέας Μάκρης Δομοκού. Σύμφωνα με το ilamia.gr το Εκκλησάκι έχει πέσει θύμα ιερόσυλων και στο παρελθόν ενώ οι Εικόνες είχαν φτιαχτεί από τον τσιφλικά Πανούτσο ,μετά από παραγγελία , το 1911 γα να τοποθετηθούν στο Ναό το 1912 όταν τελέστηκαν και τα εγκαίνια της εκκλησίας.

Την κλοπή διαπίστωσαν γυναίκες του τοπικού συλλόγου όταν επισκέφτηκαν το εκκλησάκι εκφράζοντας τον αποτροπιασμό τους για το «γυμνό τέμπλο» του ναού.

«Κρίμα….η εικόνα της εκκλησίας μπαίνοντας κανείς μέσα , πλέον είναι πολύ διαφορετική» αναφέρουν στο ilamia.gr παρουσιάζοντας σε φωτογραφίες την εικόνα του ναού πριν και μετά την κλοπή.

Δείτε φωτογραφίες από τέμπλο πριν και μετά: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων