12/06/2019 12/06/2019 Μια ιδιαίτερα δυσάρεστη εικόνα είδαν οι κάτοικοι της Ξυλαγανής στη Ροδόπη το πρωί της Τρίτης. Άγνωστοι φαίνεται ότι έσπασαν την πόρτα του παρεκκλησίου των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού, κοντά στο στρατόπεδο όπου εδρεύει η 389 Προκεχωρημένη Αποθήκη Πυρομαχικών. Στόχος των ιερόσυλων ήταν να αποσπάσουν χρήματα από το παγκάρι....
12 Ιουνίου, 2019 - 15:43
Τελευταία ενημέρωση: 12/06/2019 - 19:12

Ιερόσυλοι βανδάλησαν παρεκκλήσιο στη Ροδόπη

Διαδώστε:
Ιερόσυλοι βανδάλησαν παρεκκλήσιο στη Ροδόπη

Μια ιδιαίτερα δυσάρεστη εικόνα είδαν οι κάτοικοι της Ξυλαγανής στη Ροδόπη το πρωί της Τρίτης.

Άγνωστοι φαίνεται ότι έσπασαν την πόρτα του παρεκκλησίου των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού, κοντά στο στρατόπεδο όπου εδρεύει η 389 Προκεχωρημένη Αποθήκη Πυρομαχικών. Στόχος των ιερόσυλων ήταν να αποσπάσουν χρήματα από το παγκάρι.

Το Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ επικοινώνησε με τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ξυλαγανής Αρχιμ. Χρυσόστομο Τσιναρέλη ο οποίος αρχικά μας επιβεβαίωσε το γεγονός και εξέφρασε την ιδιαίτερη δυσαρέσκεια του για το συμβάν.

“Το πρωί της Τρίτης δέχτηκα τηλεφώνημα από τους επιτρόπους του Ναού οι οποίοι και με πληροφόρησαν για το δυσάρεστο αυτό γεγονός. Αμέσως έφτασα στο ναό και διαπίστωσα τις υλικές ζημιές που είχαν σημειωθεί. Μάλιστα οι δράστες πρέπει να ήταν αρκετά επίμονοι διότι κατάφεραν με τα χτυπήματα στον τοίχο σχεδόν να τον γκρεμίσουν. Η πρώτη ενέργεια μας ήταν να ενημερώσουμε την αστυνομία καθώς επίσης και το Ποιμενάρχη μας κ. Παντελεήμονα. Στη συνέχεια ρωτήσαμε τους ανθρώπους του στρατοπέδου αν υπέπεσε κάποια ύποπτη κίνηση στην αντίληψη τους. Ούτε αυτοί όμως κατάλαβαν πως και πότε συνέβη το γεγονός.

Σε ερώτημα μας για την προέλευση του δράστη ή των δραστών ο π. Χρυσόστομος απάντησε: “Κάναμε τις σχετικές καταγγελίες στην αστυνομία η οποία εικάζει ότι οι δράστες είναι αλλοδαποί και προέρχονται από τη γειτονική βουλγαρία, διότι έχουν σημειωθεί και άλλα κρούσματα στην περιοχή της Ροδόπης. Αποκλείεται το ενδεχόμενο οι δράστες να ήταν μουσουλμάνοι διότι η συνύπαρξη μας εδώ στην Θράκη είναι αρμονική και δεν σας κρύβω το γεγονός ότι πολλές φορές μας βοηθούν εθελοντικά σε διάφορες εργασίες”.

Αναφορικά με το εύρος της ζημιάς ανέφερε: “Πραγματικά δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος να γίνει αυτή η επίθεση στο ναό διότι το ποσό το οποίο υπήρχε στο παγκάρι ήταν ασήμαντο. Μιλάμε για το πολύ 5 με 6 ευρώ. Τώρα όμως εμείς πρέπει να αποκαταστήσουμε άμεσα τις ζημιές οι οποίες έχουν το ανάλογο κόστος. Με τη βοήθεια του Θεού όλα θα τα καταφέρουμε πιστεύω και εύχομαι να μην ξανά έχουμε τέτοιου είδους κρούσματα σε ναούς”.

Πηγή φωτογραφιών: Παρατηρητής της Θράκης 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων