16/04/2019 16/04/2019 Ακόμα ένας ναός “χτυπήθηκε” από ιερόσυλους. Αυτή τη φορά άγνωστοι κακοποιοί εισέβαλαν μέσα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Κοινότητα της Αγίας Μαρίνας του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας Φθιώτιδος. Αναλυτικότερα το πρωί της Τρίτης (16/4) γύρω στις 11:00’ ο κληρικός του χωριού άνοιξε το ναό και βρέθηκε μπροστά σε μια τρύπα την οποία είχαν...
16 Απριλίου, 2019 - 19:50

Ιερόσυλοι “χτύπησαν” εκκλησία στη Φθιώτιδα

Διαδώστε:
Ιερόσυλοι “χτύπησαν” εκκλησία στη Φθιώτιδα

Ακόμα ένας ναός “χτυπήθηκε” από ιερόσυλους. Αυτή τη φορά άγνωστοι κακοποιοί εισέβαλαν μέσα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Κοινότητα της Αγίας Μαρίνας του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας Φθιώτιδος. Αναλυτικότερα το πρωί της Τρίτης (16/4) γύρω στις 11:00’ ο κληρικός του χωριού άνοιξε το ναό και βρέθηκε μπροστά σε μια τρύπα την οποία είχαν αφήσει πίσω τους οι κακοποιοί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport οι διαρρήκτες, παραβίασαν την πόρτα της εκκλησίας για να εισέρθουν στο εσωτερικό της, πιθανότατα το βράδυ της Δευτέρας ξημερώνοντας Τρίτη, μιας και ο ιερέας ήταν μέχρι τις 19.30 μ.μ. στο ναό.  Οι πληροφορίες που είχαν για λίρες ή άλλα πολύτιμα αντικείμενα θαμμένα στον ιστορικό ναό, τους έφεραν στο Ιερό του, όπου και έκαναν κανονικά ανασκαφή, με άγνωστα αποτελέσματα. Πάντως σύμφωνα με τον ιερέα δεν άγγιξαν κάτι άλλο από την εκκλησία και έφυγαν χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς. Για το συμβάν ενημερώθηκε η αστυνομία που διενεργεί προανάκριση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ιερόσυλων – χρυσοθήρων.

Πηγή: www.lamiareport.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων