07/04/2020 07/04/2020 ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ – Οι Ισραηλινοί που έχουν γενειάδες για θρησκευτικούς λόγους θα έχουν την επιλογή για ειδικές, μεγαλύτερες μάσκες προσώπου ώστε να προστατευτούν από τον κοροναϊό, παρά να οδηγηθούν στο ξύρισμα, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος του Ισραήλ, κατά τη Δευτέρα 6 Απριλίου 2020. Στο πλαίσιο των μέτρων για την καταπολέμηση της επιδημίας, οι ισραηλινές αρχές την περασμένη...
07 Απριλίου, 2020 - 16:20
Τελευταία ενημέρωση: 07/04/2020 - 18:56

Μάσκες για όσους φέρουν γενειάδα για θρησκευτικούς λόγους

Διαδώστε:
Μάσκες για όσους φέρουν γενειάδα για θρησκευτικούς λόγους

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ – Οι Ισραηλινοί που έχουν γενειάδες για θρησκευτικούς λόγους θα έχουν την επιλογή για ειδικές, μεγαλύτερες μάσκες προσώπου ώστε να προστατευτούν από τον κοροναϊό, παρά να οδηγηθούν στο ξύρισμα, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος του Ισραήλ, κατά τη Δευτέρα 6 Απριλίου 2020.

Στο πλαίσιο των μέτρων για την καταπολέμηση της επιδημίας, οι ισραηλινές αρχές την περασμένη εβδομάδα κάλεσαν τους πολίτες να καλύπτουν στους δημόσιους χώρους τα στόματά τους και τις μύτες τους.

Πολλοί από τους Εβραίους και τους μουσουλμάνους της χώρας, όπως και χριστιανοί κληρικοί, φέρουν γενειάδα ως στοιχείο της θρησκευτικής παραδόσεώς τους και άρα εγέρθησαν ερωτήματα σχετικά με το πώς θα προσαρμοστεί η προφύλαξη για όσους φέρουν μακριά γένια.

Ο υφυπουργός Υγείας, κ. Itamar Grotto, δήλωσε ότι οι μάσκες θα προσαρμοστούν αναλόγως, με την κατασκευή και κυκλοφορία μεγαλυτέρων, προσαρμοσμένων μεγεθών μασκών.

 

Κώστας Παναγόπουλος – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

ΠΗΓΗ: REUTERS, APRIL 6, 2020 – Protective of religious beards, Israel to produce fitted face masks / Writing by Dan Williams; editing by John Stonestreet

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων