18/02/2020 18/02/2020 Το θρησκευτικό κτιριακό σύμπλεγμα του Τελ Μότζα, που ανακαλύφθηκε το 2012 στην Ιερουσαλήμ, μπορεί να ρίξει φως στην ιστορία της πόλης, σύμφωνα με ερευνητές. Η ανακάλυψη του «βιβλικού» του ναού Τελ Μότζα, το 2012, ίσως ρίξει περισσότερο φως στην ιστορίας της Ιερουσαλήμ, υποστηρίζουν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ. Οι αρχαιολόγοι των Πανεπιστημίων, μαζί με...
18 Φεβρουαρίου, 2020 - 15:59
Τελευταία ενημέρωση: 18/02/2020 - 16:01

Ιερουσαλήμ: «Βιβλικός ναός» φωτίζει την ιστορία της πόλης

Διαδώστε:
Ιερουσαλήμ: «Βιβλικός ναός» φωτίζει την ιστορία της πόλης

Το θρησκευτικό κτιριακό σύμπλεγμα του Τελ Μότζα, που ανακαλύφθηκε το 2012 στην Ιερουσαλήμ, μπορεί να ρίξει φως στην ιστορία της πόλης, σύμφωνα με ερευνητές.

Η ανακάλυψη του «βιβλικού» του ναού Τελ Μότζα, το 2012, ίσως ρίξει περισσότερο φως στην ιστορίας της Ιερουσαλήμ, υποστηρίζουν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ.

Οι αρχαιολόγοι των Πανεπιστημίων, μαζί με τους συναδέλφους τους από την Αρχή Αρχαιοτήτων του Ισραήλ, ανακάλυψαν το συγκρότημα του ναού Τελ Μότζα και μια δομή κάτω από αυτό το 2012. Ο ναός πήρε το όνομά του από τη βιβλική πόλη Μότζα.
Οι επιστήμονες βρήκαν στην εν λόγω περιοχή ειδώλια σε σχήμα αλόγων, άλλων ζώων και ανθρώπους και έτσι οι ερευνητές υποθέτουν ότι αυτά χρησιμοποιήθηκαν από μια αρχαία λατρεία.

​Υποστήριξαν ότι οι ανακαλύψεις αποδεικνύουν ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν και άλλοι «ιεροί» ναοί εκτός από τον φημισμένο Ναό του Σολομώντα στην Ιερουσαλήμ, ο οποίος καταστράφηκε κατά τη διάρκεια της κατάκτησης της Ιερής Πόλης από τους Βαβυλώνιους μεταξύ 587 και 586 π.Χ..

Η Σούα Κίλεβιτζ, διδακτορική φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, δήλωσε σύμφωνα με το Fox News:

«Εάν ναι, θα μπορούσε ο άλλος αυτός ναός να αποτελέσει μέρος του διοικητικού συστήματος της Ιουδαίας; Η Αγία Γραφή αναφέρει λεπτομερώς τις θρησκευτικές μεταρρυθμίσεις του βασιλιά Εζεκία και του βασιλιά Ιωσία, οι οποίες εδραίωσαν τις πρακτικές λατρείας στο Ναό του Σολομώντα στην Ιερουσαλήμ και εξάλειψαν την πολιτισμική δραστηριότητα πέρα από τα σύνορά της».
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, Όντετ Λίπσεβιτς, υποστήριξε:

«Παρά τις βιβλικές αφηγήσεις που περιγράφουν τις μεταρρυθμίσεις του Εζεκία και του Ιωσία, υπήρχαν ιεροί ναοί στην Ιουδαία εκτός από τον επίσημο ναό στην Ιερουσαλήμ. Οι μέχρι στιγμής ανακαλύψεις μας έχουν αλλάξει θεμελιωδώς τον τρόπο με τον οποίο κατανοούμε τις θρησκευτικές πρακτικές των Ιουδαίων».
Πηγή: sputniknews.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων