04/10/2021 04/10/2021 Στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην προσφώνησή του στην Ιεραρχία ο Πρόεδρος Αυτής, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. Ο Μακαριώτατος σημείωσε ότι ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για τον Νόμο περί Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τον οποίο μετά από διακόσια χρόνια, την πλειοψηφία των μελών των συμβουλίων...
04 Οκτωβρίου, 2021 - 14:46
Τελευταία ενημέρωση: 04/10/2021 - 14:49

Ικανοποίηση για την Εκκλησιαστική Εκπαίδευση

Διαδώστε:
Ικανοποίηση για την Εκκλησιαστική Εκπαίδευση

Στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην προσφώνησή του στην Ιεραρχία ο Πρόεδρος Αυτής, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Ο Μακαριώτατος σημείωσε ότι ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για τον Νόμο περί Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τον οποίο μετά από διακόσια χρόνια, την πλειοψηφία των μελών των συμβουλίων των Εκκλησιαστικών Σχολών θα έχει η Εκκλησία, εκφράζοντας έτσι την ικανοποίησή για την εξέλιξη αυτή.

«Το Κράτος όπως στηρίζει κάθε Επιστήμη θα στηρίξει ασφαλώς και εκείνη της Θεολογίας. Οι απόφοιτοι των Θεολογικών Σχολών είναι ευπρόσδεκτοι στον χώρο της Ιερωσύνης. Μας χρειάζονται όμως και οι παραγωγικές σχολές της Εκκλησίας και ο δρόμος έχει ανοίξει πλέον», τόνισε ο Μακαριώτατος.

Κατά την συνάντηση αυτή πρότεινε επίσης στον Πρωθυπουργό ένα έργο αναγκαίο και απαραίτητο, όπως το χαρακτήρισε. Την σύσταση μιάς κοινής Επιτροπής Πολιτείας-Εκκλησίας με σκοπό την μελέτη και την επίλυση των πολλών προβλήματων που έχουν αναδειχθεί. Πρόταση την οποία ο Πρωθυπουργός έκανε πρόθυμα αποδεκτή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων