14/07/2021 14/07/2021 Σχετικά με τον απόηχο της πρώτης ημέρας των εργασιών, αλλά και το ζήτημα των εμβολιασμών, που βρέθηκε στο επίκεντρο, μίλησε ο Εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ “Από τις έξι”, αλλά και σε ιδιωτικά κανάλια. Στην ΕΡΤ, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι “Εκκλησία και Πολιτεία βαδίζουν στο ίδιο...
14 Ιουλίου, 2021 - 8:28
Τελευταία ενημέρωση: 14/07/2021 - 13:02

Ιλίου: “Δεν μπορούμε να τους υποχρεώσουμε όλους να εμβολιαστούν”

Διαδώστε:
Ιλίου: “Δεν μπορούμε να τους υποχρεώσουμε όλους να εμβολιαστούν”

Σχετικά με τον απόηχο της πρώτης ημέρας των εργασιών, αλλά και το ζήτημα των εμβολιασμών, που βρέθηκε στο επίκεντρο, μίλησε ο Εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ “Από τις έξι”, αλλά και σε ιδιωτικά κανάλια.

Στην ΕΡΤ, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι “Εκκλησία και Πολιτεία βαδίζουν στο ίδιο μονοπάτι”, ενώ στάθηκε και στις δηλώσεις του Μακαριωτάτου που συνέκλιναν σε αυτή την άποψη.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι μετά την ενημέρωση ζητήθηκε από τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια  να αναλάβει κάποιες δράσεις για την ενημέρωση των πιστών. Όπως σημείωσε ο κ. Αθηναγόρας, “τους αποστείλαμε κάποιες ερωτήσεις, που θα απαντήσει ο κ. Τσιόδρας με απλό και κατανοητό τρόπο, για να ενημερωθούν οι πιστοί στις ενορίες. Είναι μια από τις δράσεις που μας ζητήθηκε να αναλάβουμε, ενώ θα διαβαστεί και η σχετική εγκύκλιος που θα εκδοθεί”.

Για την ελεύθερη επιλογή του εμβολιασμού ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας ανέφερε: «Αφήνουμε το περιθώριο της ελεύθερης επιλογής, καθώς δεν μπορούμε να τους υποχρεώσουμε όλους να εμβολιαστούν, αλλά επισημαίνουμε ότι η μόνη λύση είναι αυτή του εμβολιασμού». Παράλληλα, σχολίασε την πρόταση του ανακοινωθέντος της ΔΙΣ  “β) Να συστήσει για μία ακόμη φορά την ελεύθερη επιλογή του εμβολιασμού ως την αποκλειστική και επιστημονικά ελεγμένη λύση αναχαίτισης της εξάπλωσης του ιού”, ενώ πρόσθεσε: «Θέλουμε να εμβολιαστούμε όλοι οι Αρχιερείς, αλλά στα πλαίσια της ελευθερίας, το είχαμε ζητήσει ήδη από την Πολιτεία εδώ και καιρό, και οι περισσότεροι Μητροπολίτες έχουν ήδη εμβολιαστεί».

Όσον αφορά τις μεμονωμένες περιπτώσεις που αρνούνται τους εμβολιασμένους εντός των Εκκλησιών, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε «Είναι το άλλο άκρο και είναι ευθύνη των κατά τόπων Μητροπολιτών να τους περιορίσουν. Υπάρχουν Κανόνες στην Εκκλησία».

Στη συνέχεια, ερωτηθείς για τις δομές της Εκκλησίας και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τόνισε ότι δεν γνωρίζει το θέμα ακριβώς, αλλά ιδίως στις δομές φιλοξενίας των προσφύγων έχουν εμβολιαστεί όλοι. 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων