13/07/2020 13/07/2020 Την ανησυχία του ότι η απόφαση για την Αγία Σοφία θα είναι επιζήμια τελικά για την Τουρκία, εξέφρασε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, υπογραμμίζοντας ότι η εξέλιξη αυτή μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τα τζαμιά σε διάφορα μέρη του κόσμου. “Τι θα γίνει εάν οι κυβερνώντες αυτών των χωρών πουν ‘θεωρούμε επίθεση κατά των κυριαρχικών...
13 Ιουλίου, 2020 - 10:46

Ιμάμογλου για Αγία Σοφία: Βαρύς ο λογαριασμός για την Τουρκία

Διαδώστε:
Ιμάμογλου για Αγία Σοφία: Βαρύς ο λογαριασμός για την Τουρκία

Την ανησυχία του ότι η απόφαση για την Αγία Σοφία θα είναι επιζήμια τελικά για την Τουρκία, εξέφρασε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, υπογραμμίζοντας ότι η εξέλιξη αυτή μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τα τζαμιά σε διάφορα μέρη του κόσμου.

“Τι θα γίνει εάν οι κυβερνώντες αυτών των χωρών πουν ‘θεωρούμε επίθεση κατά των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων τις κατηγορίες εναντίον της απόφασής μας για τα τζαμιά;¨” υπογράμμισε.
Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, σε συνέντευξη του στην Τζουμχουριέτ, διερωτήθη τι οδήγησε τον πρόεδρο Ερντογάν να αλλάξει γνώμη μέσα σε έναν χρόνο και προειδοποίησε ότι “ο λογαριασμός για την Τουρκία θα είναι αρκετά βαρύς και ότι η απόφαση αυτή θα κριθεί από το τουρκικό έθνος στο μέλλον”.
«Το έθνος μας διαθέτει κοινή λογική και θα κρίνει την απόφαση», είπε ο Εκρέμ Ιμάμογλου.

Ωστόσο, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης δεν αρνείται το καθεστώς του τεμένους: «Η Αγία Σοφία είναι τζαμί στο μυαλό και τη συνείδησή μου από το 1453. Είναι επίσης μια παγκοσμίως γνωστή αξία του πολιτισμού της Κωνσταντινούπολης. Σε όλες τις ομιλίες μου την αποκαλώ “Τζαμί Αγίας Σοφίας”», κατέληξε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων