27/11/2019 27/11/2019 Ημέρα εθνικού πένθους κηρύχθηκε η σημερινή στην Αλβανία, την επομένη του ισχυρού σεισμού ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 22 ανθρώπους, ενώ τα σωστικά συνεργεία διπλασιάζουν τις προσπάθειές τους για να ανασύρουν επιζώντες από τα συντρίμμια κτιρίων που κατέρρευσαν. Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας ενώ μηνύματα στήριξης έφτασαν στην γείτονα...
27 Νοεμβρίου, 2019 - 8:02
Τελευταία ενημέρωση: 27/11/2019 - 7:53

Ημέρα Εθνικού Πένθους- Προσευχή για την Αλβανία

Διαδώστε:
Ημέρα Εθνικού Πένθους- Προσευχή για την Αλβανία

Ημέρα εθνικού πένθους κηρύχθηκε η σημερινή στην Αλβανία, την επομένη του ισχυρού σεισμού ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 22 ανθρώπους, ενώ τα σωστικά συνεργεία διπλασιάζουν τις προσπάθειές τους για να ανασύρουν επιζώντες από τα συντρίμμια κτιρίων που κατέρρευσαν. Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας ενώ μηνύματα στήριξης έφτασαν στην γείτονα χώρα από τα Πατριαρχεία της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας.

Ο σεισμός 6,4 βαθμών, ο ισχυρότερος που έχει πλήξει αυτή τη χώρα των Βαλκανίων εδώ και πολλές δεκαετίες, προκάλεσε την κατάρρευση κτιρίων σαν να ήταν πύργοι από τραπουλόχαρτα, που παγίδευσαν ανθρώπους κάτω από βουνά από συντρίμμια.

«Δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ, ότι η Ελλάδα ανταποκρίθηκε πρώτη» αμέσως μετά τον καταστροφικό σεισμό, είπε ο Πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα προς τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, κατά τη συνάντησή τους στα Τίρανα. Στη συνέχεια ο κ. Δένδιας είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. Αναστάσιο και περιηγήθηκε στον καθεδρικό ναό της Αναστάσεως του Κυρίου

Ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε το Δυρράχιο προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά την εικόνα της καταστροφής που άφησε πίσω του ο σεισμός. Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε μάλιστα προς τον δήμαρχο πως θα διαθέσει όλες τις Μονές που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή προκειμένου να φιλοξενήσει ανθρώπους που επλήγησαν από το σεισμό.

Την ίδια ώρα η Εκκλησίας της Αλβανίας απευθύνει έκκληση προς τους πιστούς για τη συγκέντρωση υλικής βοήθειας προς τους πληγέντες συνανθρώπους τους. Με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι  προσεύχεται για όσους έχασαν τη ζωή τους και στέκεται στο πλευρό των τραυματιών αλλά κι όσων έχασαν τα πάντα από αυτή την καταστροφή.

Το Πατριαρχείο Ρουμανίας εκφράζει τη συμπαράστασή του

Το Πατριαρχείο Ρουμανίας με ανακοίνωση του εκφράζει τη στήριξη του στον Αλβανικό λαό καλώντας παράλληλα τους πιστούς να συμβάλουν υλικά στην ενίσχυση των πληγέντων.

«Ως ένδειξη ειλικρινούς συμπόνιας για όλους όσους επλήγησαν από το σεισμό που έλαβε χώρα σήμερα στην Αλβανία, το Ρουμανικό Πατριαρχείο στέλνει στην Αλβανική Ορθόδοξη Εκκλησία και σε ολόκληρο τον αλβανικό λαό ένα μήνυμα αλληλεγγύης από τους κληρικούς και τους πιστούς του Πατριαρχείου της Ρουμανίας. Μπροστά στην τραγωδία που προκάλεσε ο σεισμός που τραυμάτισε εκατοντάδες ανθρώπους, και είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν πολλές ζωές, προσευχόμαστε στον Θεό για τις ψυχές αυτές και την άμεση αποκατάσταση των τραυματιών» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Με πόνο μάθαμε για τον τραγικό σεισμό σήμερα το πρωί στην Αλβανία, που σκότωσε πολλούς ανθρώπους και τραυμάτισε εκατοντάδες άλλους. Αυτή τη στιγμή, όταν οι ψυχές και οι καρδιές μας γεμίζουν με θλίψη από την καταστροφή, προσευχόμαστε στον Κύριο Ιησού Χριστό να έρθει η ηρεμία και η σταθερότητα στο συγκεκριμένο έδαφος. Ο Θεός να καθησυχάσει τις ψυχές εκείνων που χάθηκαν, να ενισχύσει πνευματικά τους αγαπημένους τους και να θεραπεύσει τους τραυματίες» ανέφερε σε συλλυπητήρια επιστολή ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες: ,
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων