18/05/2021 18/05/2021 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Με κόκκινα μπαλόνια στον ουρανό και αναμμένα κεράκια τιμήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 18 Μαΐου, η μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στο Πάρκο της ΧΑΝΘ. Η πανελλήνια ομοσπονδία ποντικών συλλόγων αποτίοντας φόρο τιμής στις 353.000 ψυχές της Γενοκτονίας του ποντιακού Ελληνισμού από τους Νεότουρκους και τους Κεμαλιστές, αναδεικνύοντας μάλιστα και τη...
18 Μαΐου, 2021 - 21:54
Τελευταία ενημέρωση: 18/05/2021 - 22:06

Μνήμη της Γενοκτονίας με αναμμένα κεράκια στη γη

Διαδώστε:
Μνήμη της Γενοκτονίας με αναμμένα κεράκια στη γη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Με κόκκινα μπαλόνια στον ουρανό και αναμμένα κεράκια τιμήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 18 Μαΐου, η μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στο Πάρκο της ΧΑΝΘ.

Η πανελλήνια ομοσπονδία ποντικών συλλόγων αποτίοντας φόρο τιμής στις 353.000 ψυχές της Γενοκτονίας του ποντιακού Ελληνισμού από τους Νεότουρκους και τους Κεμαλιστές, αναδεικνύοντας μάλιστα και τη συμβολή των Ποντίων στην Επανάσταση του 1821 μιας και φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξή της, τοποθέτησε στο έδαφος αναμμένα κεράκια, “συνδέοντας” το μνημείο του Αλέξανδρου Υψηλάντη με το άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, αλλά και με το επίσης κοντινό μνημείο των Αρμενίων.

 

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ακούστηκαν ποιήματα καθώς και ποντιακά και αρμένικα τραγούδια από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Συλλόγων και την Αρμένικη Εθνική Επιτροπή Ελλάδος.

Φωτό: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Κείμενο: ΒΑΣΙΑ ΓΚΑΝΑΡΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων