02/03/2021 02/03/2021 Ημέρα πένθους κήρυξε την αυριανή, οπότε και θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Εμμανουήλ, σύμφωνα με ψήφισμα που εξέδωσε κατόπιν έκτακτης συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Κιλκίς. Όπως αναφέρει θα παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. οι επιχειρήσεις του δήμου Κιλκίς και τα σχολεία κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας του δήμου Κιλκίς....
02 Μαρτίου, 2021 - 19:04
Τελευταία ενημέρωση: 02/03/2021 - 18:32

Ημέρα πένθους η αυριανή για τον δήμο Κιλκίς

Διαδώστε:
Ημέρα πένθους η αυριανή για τον δήμο Κιλκίς

Ημέρα πένθους κήρυξε την αυριανή, οπότε και θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Εμμανουήλ, σύμφωνα με ψήφισμα που εξέδωσε κατόπιν έκτακτης συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Κιλκίς.

Όπως αναφέρει θα παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. οι επιχειρήσεις του δήμου Κιλκίς και τα σχολεία κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας του δήμου Κιλκίς.

Από χθες κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα δημοτικά καταστήματα του δήμου μέχρι την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας.

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια προς την Ιεραρχία της Εκκλησίας, προς τους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως και προς τους συγγενείς για την απώλεια του μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ, αναγνωρίζοντας τη σπουδαία ποιμαντική του δραστηριότητα και τη δυναμική πνευματική πρωτοκαθεδρία του στο κοινωνικό, φιλανθρωπικό και ιεραποστολικό έργο της μητροπολιτικής επαρχίας.

Το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει:

Να καταθέσει στη μνήμη του, και σύμφωνα με την επιθυμία του, αντί στεφάνου, χρηματικό ποσό για την ενίσχυση των συσσιτίων της ιεράς μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, το οποίο θα εξειδικευθεί με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου.

Να κηρυχθεί ως ημέρα πένθους για το δήμο Κιλκίς, η Τετάρτη της 3ης Μαρτίου, ημέρα της εξοδίου ακολουθίας και ταφής του Μακαριστού μητροπολίτη και να μείνουν κλειστές οι υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. οι επιχειρήσεις του δήμου Κιλκίς και τα σχολεία κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας του δήμου Κιλκίς.

Να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα δημοτικά καταστήματα του δήμου από σήμερα και μέχρι την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας.

Να παραστούν ο Δήμαρχος Κιλκίς και ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς στην αρχιερατική εξόδιο ακολουθία και ο δήμαρχος Κιλκίς να εκφωνήσει τον επικήδειο λόγο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων