10/04/2021 10/04/2021 Την Πέμπτη 08 Απριλίου 2021, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή ημερίδα της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ) σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιτελών Εθνικής Άμυνας (ΣΕΕΘΑ), με θέμα «200 Έτη από την Επανάσταση του 1821. Γεωπολιτικές και Διπλωματικό – Πολιτικές Όψεις της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, υπό το πρίσμα των Νέων Διεθνών Εξελίξεων». Την ημερίδα προλόγισαν ο Διοικητής της ΣΕΘΑ,...
10 Απριλίου, 2021 - 17:00
Τελευταία ενημέρωση: 10/04/2021 - 15:56

Ημερίδα για τα 200 έτη από την Επανάσταση της Σχολής Εθνικής Άμυνας

Διαδώστε:
Ημερίδα για τα 200 έτη από την Επανάσταση της Σχολής Εθνικής Άμυνας

Την Πέμπτη 08 Απριλίου 2021, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή ημερίδα της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ) σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιτελών Εθνικής Άμυνας (ΣΕΕΘΑ), με θέμα «200 Έτη από την Επανάσταση του 1821. Γεωπολιτικές και Διπλωματικό – Πολιτικές Όψεις της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, υπό το πρίσμα των Νέων Διεθνών Εξελίξεων».

Την ημερίδα προλόγισαν ο Διοικητής της ΣΕΘΑ, Αντιστράτηγος Θεμιστοκλής Γρυμπίρης και ο Πρόεδρος του ΣΕΕΘΑ, Αντιστράτηγος ε.α. Σπυρίδων Μπελεγράτης, την συντόνισε ο Δρ. Κωνσταντίνος Φίλης, Διευθυντής Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ), ενώ μεταξύ άλλων την παρακολούθησαν Επίτιμοι Αρχηγοί, μέλη του ΣΕΕΘΑ, Σπουδαστές και Επιτελείς της Σχολής καθώς και Επιτελείς από τα Γενικά Επιτελεία.

Εισηγητές στην ημερίδα ήταν :

Ο κος Σωτήριος Ριζάς, Διευθυντής ερευνών του Κέντρου Έρευνας Ιστορίας Νεωτέρου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών, με θέμα «Γεωπολιτικές και Στρατηγικές Όψεις της Ελληνικής Επανάστασης».

Ο κος Δημήτρης Μαλέσης, Διδάσκων στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, με θέμα «Ο Ελληνικός Αγώνας για την Εθνική Παλιγγενεσία και η Ευρωπαική Διπλωματία».

H κα Κωνσταντίνα Μπότσιου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Σύγχρονης Ιστορίας και Διεθνούς Πολιτικής, στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Καθηγήτρια υπεύθυνη Βασικού Τομέα στη ΣΕΘΑ, με θέμα «Εξισορροπώντας την Ισορροπία Δυνάμεων. Ο Αγγλορωσικός ανταγωνισμός στην Επανάσταση του 1821».

Η ανωτέρω Ημερίδα εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των δράσεων του ΓΕΕΘΑ για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση της 25ης Μαρτίου του 1821 καθώς και της διάδρασης των σπουδαστών και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων με Ακαδημαϊκούς φορείς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων