14/06/2022 14/06/2022 Τα κείμενα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου αποτελούν μία σύγχρονη βασική πηγή προβληματισμού της Εκκλησίας. Δεν είναι υπερβολή να σημειώσουμε πως από τη στιγμή της υιοθέτησής τους αποτελούν «οδοδείκτες» για την αντιμετώπιση πολλών σύγχρονων προβλημάτων, όπως αυτό της βίας και του πολέμου. Ωστόσο, στην ταραχώδη εποχή μας, που τις περισσότερες φορές η Εκκλησία εργαλειοποιείται από...
14 Ιουνίου, 2022 - 17:49
Τελευταία ενημέρωση: 14/06/2022 - 16:59

Ημερίδα με αφορμή τα έξι χρόνια από την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας

Διαδώστε:
Ημερίδα με αφορμή τα έξι χρόνια από την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας

Τα κείμενα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου αποτελούν μία σύγχρονη βασική πηγή προβληματισμού της Εκκλησίας. Δεν είναι υπερβολή να σημειώσουμε πως από τη στιγμή της υιοθέτησής τους αποτελούν «οδοδείκτες» για την αντιμετώπιση πολλών σύγχρονων προβλημάτων, όπως αυτό της βίας και του πολέμου.

Ωστόσο, στην ταραχώδη εποχή μας, που τις περισσότερες φορές η Εκκλησία εργαλειοποιείται από την πολιτική, στην εποχή των ταραγμένων συνειδήσεων και της αποτυχίας των θεσμών, της βίας και του πολέμου, δεν μπορεί κάποιος να μένει απαθής και να σιωπά σε κάθε τι που διασπά το σύνολο της κοινωνικής συνοχής και της εκκλησιαστικής ενότητας.

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (OAK) και το Κέντρο Οικουμενικών, Ιεραποστολικών και Περιβαλλοντικών Μελετών “Μητροπολίτης Παντελεήμων Παπαγεωργίου” (CEMES), με αφορμή την πραγματοποίηση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Κρήτη το 2016, διοργανώνουν Διαδικτυακή Επιστημονική Ημερίδα σε μία προσπάθεια να μελετηθούν ξανά συγκεκριμένες πτυχές των κειμένων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022, σύμφωνα με το παρακάτω Πρόγραμμα, και μπορείτε να την παρακολουθήσετε μέσω του διαδικτυακού καναλιού του Ιδρύματος στο YouTube. Το μόνο που απαιτείται είναι η σύνδεση μέσω του συνδέσμου: https://bit.ly/2J7COjq επιλέγοντας τη συγκεκριμένη εκδήλωση που θα έχει τη σήμανση “LIVE” (Ζωντανή Μετάδοση).

Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό πρόγραμμα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων